Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Θα έχουμε εξελίξεις στη νότια Κρήτη και πριν λήξει το 2012"

 Την ύπαρξη έντονης κινητικότητας στη νότια Κρήτη αποκάλυψε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ.Μανιάτης μιλώντας χθες στους 'Φακέλους' του ΣΚΑΙ και επεσήμανε ότι δεν μπορεί να πει κάτι άλλο. Υπάρχει ενδιαφέρον και κινητικότητα για τη νότια Κρήτη, αλλά δεν μπορώ να σα πω περισσότερα" είπε με νόημα ο υφυπουργός και άφησε να εννοηθεί ότι τα όσα θα βγουν δεν θα έχουν σχέση με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα! 
 Δήλωσε ότι έχει δώσει τη δυνατότητα σε εταιρεία που νομιζει ότι θέλει να ξεκινήσει έρευνες άμεσα μπορεί να γίνει και πριν λήξει το 2012 αφήνοντας να φανεί ότι οι εξελίξεις θα είναι άμεσες!

Το Ιόνιο

"Ξένες εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον και για τον Ιόνιο και πιστεύω ότι θα έχουμε κέρδη 1-1,5 δισ δολλάρια το χρόνο σε βάθος 25ετίας. Από το 2012 θα έχουμε εταιρείες' τόνισε. "Το σχετικό άρθρο που περάσαμε λέει ότι η μέση γραμμή είναι το βασικό θέμα' τόνισε ο κ.Μανιάτης και επεσήμανε ότι αυτή είναι η αρχή για την ΑΟΖ... Τόνισε ότι ο ορυκτός πλούτος στην υφαλοκρηπίδα και όχι στην ΑΟΖ επισημαίνοντας ότι το σημαντικό είναι να οριοθετηθεί υφαλοκρηπίδα- προς το παρόν δεν έχει δημιουργηθεί ζητημα για τον σκοπό αυτο. Γιατί το έκανε η Κύπρος. Λόγω της σύγχρονης τάσης που υπάρχει για την ΑΟΖ απάντησε ο καθηγητής Ροζάκης... Ο Χρήστος Ροζάκης θεωρεί ότι δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας να ανακηρύξει την ΑΟΖ της, ενώ αντίθετοι είναι άλλοι που μίλησαν για την οριοθέτηση των ζωνών ,κάτι που είπε και ο υπουργός Εξωτερικών κ.Δήμας.

http://www.neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου