Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σημαντικά τα προβλήματα στο Ειδικό Σχολείο Άργους.

Δελτίο τύπου

 Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου, με θέμα τα προβλήματα που ανακύπτουν στη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους και τις σημαντικές επιπτώσεις τους στην εκπαίδευση των μαθητών του.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Με την αναφορά μου αυτή, καθώς και με τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους, την οποία σας διαβιβάζω συνημμένως, σας γνωστοποιώ τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Σχολείου από το κενό που δημιουργείται από την απουσία της μέχρι πρότινος υπεύθυνης για το τμήμα δασκάλας προκειμένου να απασχοληθεί σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης για μαθητή με προβλήματα όρασης σε άλλο σχολικό πλαίσιο – επισημαίνω ότι οι ανάγκες του μαθητή βεβαίως και πρέπει να καλυφθούν – και ενώ στην Αργολίδα υπάρχουν άλλοι εκπαιδευτικοί που είναι γνώστες της γραφής Braille και διαθέτουν τη σχετική πιστοποίηση από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η μετακίνηση αυτή έχει σοβαρές συνέπειες στα παιδιά τους, τα οποία χρειάζονται ένα σταθερό δομημένο περιβάλλον για να ενισχύσουν την λειτουργικότητα τους.

Με δεδομένο ότι, όπως επισημαίνεται στην επιστολή τους, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις άλλων δασκάλων με γνώσεις της γραφής Braille ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του μαθητή με προβλήματα όρασης, σας καλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αντιμετώπιση του ζητήματος και την αποκατάσταση του απαραίτητου σταθερού δομημένου περιβάλλοντος για τα πέντε παιδιά του τμήματος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου