Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ν. Καραμούζης: Να ξαφνιάσουμε δυσάρεστα τους κερδοσκόπους Πηγή:www.capital.gr

Της Έφης Καραγεώργου

«Επιθυμούμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου που αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας και διαδραματίζει συνεπώς καθοριστικό ρόλο για την επανεκκίνησή της», τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν Καραμούζης, μιλώντας το μεσημέρι στην κλειστή ΓΣ του ΣΕΤΕ.

Και υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί λύση η αναδιάρθρωση την οποία χαρακτήρισε ως «ψευδεπίγραφη λύση» που προωθείται από διεθνή κέντρα κερδοσκόπων.

Μάλιστα τόνισε πως η κυβέρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες έχει σημειώσει πρόοδο στο κομμάτι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων. Όμως απαιτείται τώρα ένας νέος κύκλος θαρραλέων και τολμηρών μεταρρυθμίσεων που θα τρέχουν γρηγορότερα από τις αγορές, που θα ξαφνιάζουν δυσάρεστα τους κερδοσκόπους, που θα δημιουργούν μία παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομία, που θα διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις να διαπραγματευθούμε με τους εταίρους μας μία ανετότερη χρονικά περίοδο προσαρμογής.

Ο κ. Καραμούζης ανέφερε ότι η Eurobank «στηρίζει τον τουρισμό διότι από εκεί θα έρθει η ανάπτυξη». Η τράπεζα έχει το 20% των τουριστικών χρηματοδοτήσεων (1,5 δισ. ευρώ). Επίσης έχει προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις δανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ και σε νέες εκταμιεύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Υπογράμμισε ότι στόχος της τράπεζας είναι η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Σημείωσε ακόμα πως «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε θέση άμυνας και αντιμετωπίζει τις συνέπειες της μεγάλης δημοσιονομικής εκτροπής», παρά ταύτα οι τράπεζες έχουν δείξει σημαντικές αντοχές και κινούνται δυναμικά. Μάλιστα τόνισε: «Δεν είναι τυχαίο ότι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν σήμερα τις τράπεζες σε υψηλότερη βαθμίδα από το ελληνικό δημόσιο».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου