Σάββατο 21 Μαΐου 2011



 

Τι είπαν οι φορείς της Αργολίδας στον Πρωθυπουργό.

 »  Αργολικές Ειδήσεις -Από τη μεριά των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, ακούστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν και προτάσεις.

     Ειδικότερα, ο δήμαρχος Ναυπλίου αναφέρθηκε στα προβλήματα παρέμβασης που έχει ο δήμος στο Μπούρτζι, λόγω εκκρεμότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει το "Ξενία", όπως και το κτήριο της Αρβανιτιάς, καθώς και στην ανάγκη εξ αρχής χωροθέτησης της μαρίνας Ναυπλίου, ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα γιώτ.
    Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλίου έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα του βάθους της εισόδου του λιμένος, γεγονός που εμποδίζει στα κρουαζιερόπλοια να "δένουν" στο λιμάνι.
 Το λιμάνι της Επιδαύρου δεν λειτουργεί νόμιμα, ανέφερε ο δήμαρχος Επιδαύρου στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί, ώστε να είναι δυνατές οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

 Από την μεριά του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αργολίδας διατυπώθηκε το αίτημα χωροθέτησης των εμπορικών δραστηριοτήτων και η δημιουργία περιφερειακού Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, καθώς και η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε ο "Καλλικράτης", διαπίστωσε ο δήμαρχος 'Αργους, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ελλιπή αστυνόμευση ενός πολύ μεγάλου, σε έκταση, δήμου, αναφορικά δε με την φορολογία είπε ότι οι έμποροι αισθάνονται πως είναι σε διαρκή διωγμό από ένα "πογκρόμ φόρων", που έχει εξαπολυθεί εις βάρος τους, χωρίς οι ίδιοι να σκέπτονται καθόλου τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το κράτος.

 Την απόδοση εκ μέρους των φαρμακοβιομηχανιών των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησε ο εκπρόσωπος του φαρμακευτικού συλλόγου.

 Για "ξεχαρβάλωμα του κοινωνικού κράτους", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας, επισημαίνοντας ότι οι ηλικίες εργαζομένων που σηκώνουν τα μεγαλύτερα βάρη, είναι εκείνες των 18 - 25 ετών και 45 - 60 και προσθέτοντας ότι ο κόσμος της εργασίας περιμένει κάτι περισσότερο από τον κ. Παπανδρέου.

 Τον καθορισμό του αντικειμένου των αγροτικών επαγγελμάτων, τη δημιουργία αγροτικών σχολείων και την εκπαίδευση των αγροτών καθώς και την έκδοση άδειας ασκήσεως αγροτικού επαγγέλματος, ζήτησε ο εκπρόσωπος των "νέων αγροτών", ενώ η εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων ανέφερε ότι το 95% των εγκαταστάσεων δεν έχει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

 Τη θέσπιση εμπορικής χωροταξίας και τη χρηματοδότηση βιώσιμων επιχειρήσεων, ζήτησε ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ οι αγρότες - εξαγωγείς ζήτησαν την επίλυση του, εκκρεμούντος επί 3ετία, ζητήματος των απλήρωτων επιδοτήσεων, την κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων, την προώθηση νέων ποικιλιών και καλλιεργειών, καθώς "η παραγωγή πορτοκαλιών έχει γεράσει", όπως και το συμψηφισμό, σε ποσοστό 50%, του ΦΠΑ με την περαίωση.

 Τη διοικητική ενοποίηση των νοσοκομείων 'Αργους και Ναυπλίου, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού και Ιατρικού Συλλόγου, με τον δεύτερο να ζητά επιπλέον την ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση όσων γιατρών το επιθυμούν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι είναι επικίνδυνο το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος σε επιχειρηματίες και προσθέτοντας, τέλος, ότι αν οι δανειστές της χώρας επιμένουν σε αυτό, θα πρέπει ο έλεγχος του επιχειρηματία να γίνεται από τους, κατά τόπους, Ιατρικούς Συλλόγους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου