Τρίτη 17 Μαΐου 2011


 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΧΩΜΑΤΑ


Μια βραδιά, αφιερωμένη στην Καίτη Χωματά και το Νέο Κύμα, έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Άργους το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στην συναυλία που διοργάνωσαν μαζί το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ και το 1ο ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ.
Η βραδιά ξεκίνησε με μία ταινία-αφιέρωμα στην μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια, δημιουργία των μαθητών, που γέμισε τους θεατές, νοσταλγία και συγκίνηση. Μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της εποχής των Μπουάτ, που χρωμάτισε με την μοναδική φωνή και λυρισμό της, η Καίτη Χωματά, συναντήθηκαν αυτή την βραδιά μέσα στην ταινία των μαθητών του Ηλεκτρονικού τομέα με τίτλο: «ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ». Ξετυλίχτηκε στα μάτια όλων, ο μαγικός κόσμος των Μπουάτ, των αρχών της δεκαετίας του 60, όπου μεσουρανούσε η μεγάλη ερμηνεύτρια. Στο άνοιγμα και κλείσιμο της ταινίας, χορευτική ομάδα καθηγητών-μαθητών απέδωσε με πλαστικότητα και χάρη το κλίμα εκείνης της εποχής, που είχαν σημασία τα συναισθήματα και οι αξίες.
Μαζί και ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, ο στιχουργός Κώστας Κωτούλας, οι τραγουδιστές Μιχάλης Βιολάρης, Πένυ Ξενάκη, Ανδριάνα Κόλλια, οι μουσικοί Γιώργος Σαλβάνος και Ηλίας Καραγιάννης, που ανταποκρίθηκαν αμέσως, στην πρόσκληση των μαθητών, να αφιερώσουν μια βραδιά στην Καίτη Χωματά. Το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ και το 1ο ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ τίμησαν πρώτα, με αναμνηστική πλακέτα τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην βραδιά και στη συνέχεια με τιμητική πλακέτα την Ιουλία Μαυρομμάτη, κόρη της Καίτης Χωματά, για την προσφορά της μητέρας της στο Ελληνικό τραγούδι. Την πλακέτα επέδωσε ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών κ. Καμπόσος Δημήτρης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Υφυπουργός, Βουλευτής Αργολίδας κ. Μανιάτης Γιάννης.
Ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο και με πολλούς όρθιους θεατές, δεν σταμάτησε καθόλου να τραγουδά μαζί με τους τραγουδιστές, όλες τις διαχρονικές επιτυχίες της Καίτης και όλοι μαζί έδωσαν μια κοινή υπόσχεση ...να συναντηθούν σύντομα και πάλι για να ζήσουν παρόμοιες στιγμές. Ήταν μια μαγική βραδιά.
Μια μεγάλη παρέα, καλλιτέχνες και μαθητές μετά τη συναυλία συζήτησαν για τις ανησυχίες τους, για το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού και για την ελπίδα που εκφράζουν τα νιάτα. Μια μεγάλη παρέα, καλλιτέχνες και μαθητές, παρέα γεμάτη χαμόγελα μόνο, επιβεβαίωσε άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός και η ιστορία του, διδάσκεται ΜΟΝΟ από τις δημιουργίες και προσπάθειες των ίδιων των μαθητών με τη καθοδήγηση των δασκάλων και κυρίως των ανθρώπων που τον υπηρετούν χωρίς να αποζητούν οφέλη.
Σας ευχαριστούμε όλους, για την τιμή που μας …κάνατε. Να είστε πάντα καλά ..το ίδιο δημιουργικοί και υγιείς...... θα μείνετε για πάντα στη καρδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου