Τρίτη 24 Μαΐου 2011




Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε, την Κυριακή 22 Μαϊου, στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο Ναύπλιο.
Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η τραγωδία της ποντιακής γενοκτονίας, αλλά και η μετέπειτα εποποιία των Ποντίων Ελλήνων που κατάφεραν να στήσουν από την αρχή το βιος τους και να προκόψουν στις νέες πατρίδες, είναι ένα κεφάλαιο της ιστορίας του Έθνους μας που οφείλουμε να το διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού...

Το ελάχιστο χρέος κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας είναι να κρατά ζωντανή την ιστορική αλήθεια και να αντιστέκεται με σθένος απέναντι σε κάθε προσπάθεια παραχάραξής της, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην ιστορία, το μόνο που μπορεί να πετύχει κανείς είναι η επανάληψη δεινών. Αντίθετα, η σοβαρή, ψύχραιμη και αντικειμενική μελέτη της και η εξαγωγή διδαγμάτων από αυτήν, είναι υποχρέωση κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

Είναι προς τιμή του ποντιακού ελληνισμού, των συμπολιτών μας, ότι συνεχίζει να τιμά με προσήλωση και σεβασμό τη μνήμη των προγόνων μας και την ιστορική αλήθεια που αυτοί μας κατέλιπαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου