Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Ο αν. Τομεάρχης και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, σε συνέχεια της υπ’ αριθμό 6504 από 22/11/2010 Ερώτησης του, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Καστανίδη με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τον υπερκορεσμό του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου...
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Επανέρχομαι με τη νέα αυτή Ερώτησή μου στο πρόβλημα της συμφόρησης του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου, το οποίο είχα επισημάνει και με την υπ’ αριθμό 6504 από 22/11/2010 Ερώτηση μου όταν τότε ο αριθμός των κρατουμένων είχε φτάσει τους 520.

Μετά τις επισημάνσεις μου εκείνες υπήρξε παροδική αποσυμφόρηση, όμως έκτοτε η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς οι τρόφιμοι έχουν φτάσει τους 530 σε εγκαταστάσεις 320 ατόμων, ενώ όλοι οι χώροι που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε θαλάμους κράτησης έχουν εξαντληθεί.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία των εργαζομένων, το Κατάστημα του Ναυπλίου προσομοιάζει σήμερα περισσότερο με μεταγωγών παρά με φυλακή, αφού διακινεί πάνω από 120 κρατούμενους εβδομαδιαίως και δέχεται προφυλακισμένους σχεδόν από όλη την Ελλάδα .

Με δεδομένο το μόνιμο μεγάλο κίνδυνο εξαιρετικά αρνητικών εξελίξεων που με τη σειρά τους θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων, των τροφίμων, αλλά και των κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής,
Ερωτάται ο Υπουργός:
Σε ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την αποσυμφόρηση του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου