Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ο Άγιος Αναστάσιος και η Ιερή ελιά που μαρτύρησε

 Πρόκειται για μία αναρίθμητων ετών ελιά όπου κατά την ιερά Εκκλησιαστική παράδοση μαρτύρησε ο πολιούχος Άγιος Νεομάρτυς Αναστάσιος το 1655. Έχει επίσης πολλά αξιόλογα μορφολογικά και αισθητικά χαρακτηριστικά και ιστορική αξία. Η ελιά αυτή του Ναυπλίου ,που ο κορμός της είναι μεγάλων διαστάσεων, βρίσκεται βορείως του Ι.Ναού στην πλατεία Παναγιάς στο Ναύπλιο. 

Σύλληψη για κλοπή μοτοποδηλάτου στο Άργος

 
 Συνελήφθη, σήμερα 31.1.2015 το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 36χρονος, υπήκοος Ρουμανίας.

Το μαρτύριο του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως (1655)


Άρχιμ. Γεωργίου Αθ. Χώρα († 4.8.2005) 
Δρος Θεολογίας


Ο Άγιος Αναστάσιος, γέννημα και θρέμμα του Ναυπλίου, ήταν κατά το επάγγελμα ζωγράφος και μάλιστα «επιτήδειος εις την Τέχνην». Ήδη από τα προηγούμενα του Αναστάσιου χρόνια είναι γνωστοί οι επώνυμοι Ναυπλιώτες και Αργείοι  αγιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται καλλιτεχνικώς ανά την Πελοπόννησον κατά τον 17ον και τον επόμενον αιώνα: Δημήτριος και Γεώργιος Μόσχος, Νατάλιος ο ...Αργείος, Μανουήλ ιερεύς Ανδρώνος, Γεώργιος Μάρκου και οι συγγενείς Ναυπλιώτες ζωγράφοι:  Δημήτριος, Θεοδόσιος, Θεόδουλος, και Μαρίνος Κακαβάς και ο καταγόμενος από την ευρύτερη του Ναυπλίου περιοχή, ο έξ Αδαμίου ιερομόναχος Ιερεμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου