Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΚΥΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ


πό τν ερά Μητρόπολη ργολίδος κα τν Καθεδρικό ερό Ναό γίου Πέτρου ργους νακοινώνεται τι τν προσεχΚυριακή, 11η Νοεμβρίου, στν ερό Ναό γίου Πέτρου ργους θ τελεσθε τεσσαρακονθήμερο ρχιερατικό Μνημόσυνο πέρναπαύσεως τς ψυχς το ξ ργους καταγομένου μακαριστο Μητροπολίτου Καισαρείας κυρο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Μπλάτσου).
Παρακαλονται ο τιμντες τ μνήμη του πως προσέλθουν.

 
 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ


ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΣΛΙΔΗΣ ΕΝΑΣ ΣΥΧΓΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ


Ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης (το βαπτιστικό του όνομα ήταν Αθανάσιος) γεννήθηκε το 1901 στην Αργυρούπολη του Πόντου (Γκιουμούς Χανέ). Ορφάνεψε πολύ μικρός και μεγάλωσε με μοναδική παρηγοριά την καλή και ευσεβή γιαγιά του. 
Ο μεγάλος αδελφός του αγίου τον έστελνε να βόσκει πρόβατα και, παρά τη θλίψη της γιαγιάς, τον μάλωνε και τον έδερνε. Και δυστυχώς η γιαγιά κοιμήθηκε όταν ο Θανάσης ήταν μόλις επτά χρονών. Τότε μια γειτόνισσα πήρε υπό την προστασία της τη μικρή αδελφή του αγίου, την Άννα, και την αρραβώνιασε με τον καλό και τίμιο γιο της, με σκοπό να την παντρευτεί όταν θα γινόταν δεκατεσσάρων ετών (συνηθισμένη ηλικία γάμου των κοριτσιών για εκείνη την εποχή).
Η Άννα όμως κοιμήθηκε σε μικρή ηλικία, και τρία χρόνια αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι είναι αγία (βλ. παρακάτω). Τα λείψανά της βρίσκονται τώρα στη Σίψα και φυλάσσονται σε ναό μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


 Πανηγυρίζει ο Iερός Ναός ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Εργατικών Κατοικιών Ναυπλίου.
Το εσπέρας της παραμονής ημέρα Πέμπτη και ώρα 6:30 μ.μ., θα γίνει  Μέγας Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Ιεροκύρηκα της Μητροπόλεως Αργολίδος  Χρυσοστόμο Παπουλέση. Μετά το πέρας του  εσπερινού  θα γίνει λιτάνευσης  της Ιεράς  Εικόνος. Το  πρωί της εορτής  καί ώρας 7:00 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος  του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. κ. Καλλινίκου.
 Το  απόγευμα της Παρασκευής 9ης Νοεμβρίου και ώρα  6ην απογευματινή, θα γίνει  ο Παρακλητικός Κανών εις τον  Άγιο  Νεκτάριο.
 Παρακαλούνται οι ευσεβείς  χριστιανοί να προσέλθουν , για να προσκυνήσουν το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου όπου φυλάσσεται στον      Ιερό ναό.

EΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου