Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012


ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΘΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 Το εργατικό κέντρο Ναυπλίου χθες  Κυριακή  και σήμερα  Δευτέρα διέθεσε στους πολίτες Κρεμμύδια. Τα κρεμμύδια ήταν από την Θήβα και  πωλούνταν   σε συσκευασία των 10 κιλών στην τιμή των 3 ευρώ. Η πώληση ξεκινούσε από νωρίς  το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Ναυπλίου .

Η πρεσβεία του Βελγίου στο Ναύπλιο


Οι διπλωματικές αρχές, ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα Μαρκ Βαν Ντεν Ρεκ και σχεδόν όλο το προσωπικό της πρεσβείας επισκέφθηκε το Ναύπλιο.
Η επίσκεψη και η διαμονή όλης της πρεσβείας στο Ναύπλιο είναι μια προσωπική πρωτοβουλία του ίδιου του Πρέσβη  Βαν Ντεν Ρεκ θέλοντας να δείξει στο προσωπικό και τους αξιωματούχους της πρεσβείας την "ομορφότερη πόλη της Ελλάδας"

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ


Την 11 Νοεμβρίου 2012 παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα ,στον  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος  Πρόνοιας Ναυπλίου ,επί  την συνταξιοδότηση του  επί  36 χρόνια εφημερίου πατέρα  Ηλία Αλευρά ,   τελέσθηκε  ιερά αγρυπνία.  Ο ναός  από νωρίς το απόγευμα, κατάμεστος από κόσμο ,από τα πνευματικοπαίδια  του πατέρα Ηλία. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει  πως πέρασαν τόσα χρόνια ,προσφοράς ποιμαντικής για τον ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου. Όλα ξεκίνησαν το 1966 όταν ο πατέρας Ηλίας αποφάσισε να έρθει στην Αργολίδα και ως νέος Διάκος ξεκινούσε μία νέα πορεία ,δύσκολη, ,σήκωσε  επάξια τον σταυρό του ,τίμησε τα ράσα που φορούσε ,αγάπησε τον κόσμο κι εκείνοι τον λάτρεψαν ως πατέρα, ως πνευματικό τους  που τους απάλυνε τον πόνο σε κάθε δυσκολία που είχαν. Τι να πει κανείς για τον πατέρα Ηλία από πού να αρχίσει ,Ιεραποστολή ,συνεχείς επισκέψεις στις Φυλακές ,στο νοσοκομείο Ναυπλίου κι Άργους ,τους ναρκομανείς ,τους πονεμένους ,τους αστέγους ,κανένα δεν άφηνε ο παππούλης ,για όλους είχε να δώσει και κάτι ,ακόμα και την ίδια του τη ζωή δεν λογάριαζε ,έπεσε ο ίδιος μες στην θάλασσα, στο λιμάνι  της πόλης  Ναυπλίου, για   να σώσει μία κοπέλα από σίγουρο  πνιγμό . Ώρες ολόκληρες περνούσε στον ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο και εξομολογούσε εκατοντάδες ψυχές από ολόκληρη την Αργολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου