Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Ερώτηση του Γ.Ανδριανού για την καταστροφή στα Ιρια.

 "Τις άμεσες ενέργειες που θα προβεί η Κυβέρνηση για την εξασφάλιση της τάχιστης ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών στην αγροτική παραγωγή στις περιοχές Ίρια και Κάντια Αργολίδας και καταβολής των αποζημιώσεων", θέλει να μάθει ο αν. τομεάρχης και βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός.
Για τον σκοπό αυτό κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων στις αγροτικές καλλιέργειες στα Ίρια και την Κάντια που επλήγησαν πρόσφατα από παγετό.
Στο συνοδευτικό κείμενο της ερώτησης Ανδριανού αναφέρονται τα παρακάτω:
"Μετά από τον πρόσφατο παγετό στις περιοχές Ίρια και Κάντια Άργολίδας καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή αγκινάρας και μαρουλιού καθώς και άλλες αγροτικές καλλιέργειες στην ίδια περιοχή.Με δεδομένα πρώτον ότι η αγκινάρα και τα κηπευτικά που καλλιεργούνται στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελούν το βασικό εισόδημα για τους παραγωγούς, δεύτερον ότι η καταστροφή της παραγωγής έγινε τη στιγμή που άρχιζε η περίοδος διάθεσης των προϊόντων και τρίτον τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ούτως ή άλλως να αντιμετωπίσουν οι αγρότες (υψηλό κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές προϊόντων, απουσία ουσιαστικής αρωγής από την πολιτεία), είναι κρίσιμο οι διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για την καταβολή των αποζημιώσεων να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν τάχιστα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου