Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΧΥΤΗΡΗ ΣΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟ




Με την ευκαιρία της χθεσινής συζήτησης στην Βουλή με τον Υφυπουργού Πολιτισμού με ευθύνη για τον τουρισμό, οαν. Τομεάρχης και βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός επεσήμανε στον κ. Τηλέμαχο Χυτήρη το θέμα του κατασχεμένου φορτηγού πλοίου ΤΟΜΚΟ, που συνεχίζει να είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδριανός του τόνισε ότι οι διαδικασίες απομάκρυνσης του πλοίου, στο οποίο μετά από έρευνα βρέθηκαν λαθραία τσιγάρα, είναι συνήθως μακρόχρονες και ότι το πλοίο καταλαμβάνει σήμερα ένα ζωτικό κομμάτι του λιμανιού του Ναυπλίου.

"Θέλω με τα συναρμόδια Υπουργεία να δείτε αυτό το θέμα γιατί εκτός του γεγονότος ότι το πλοίο καταλαμβάνει ζωτικό κομμάτι και θα δημιουργήσει προβλήματα στους τουρίστες, στα τουριστικά σκάφη που θέλουν να δέσουν στο λιμάνι του Ναυπλίου και να επισκεφθούν την Αργολίδα, η φύλαξη του πλοίου –γιατί τα λαθραία τσιγάρα βρίσκονται ακόμα πάνω στο πλοίο- απασχολεί και πολλούς λιμενικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην υπηρεσία, στους λιμενικούς του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που είναι επιφορτισμένοι μ’ αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε ο βουλευτής. Στην απάντηση του ο κ. Χυτήρης δείχνοντας κατανόηση στο αίτημα της Ναυπλιακής κοινωνίας, που εξέφρασε ο κ. Ανδριανός απάντησε λέγοντας: «(…) να μην είναι εκεί τους επόμενους μήνες που είναι και τουριστικοί μήνες, διότι το λιμάνι μπροστά στο Μπούρτζι που είναι και η ‘βιτρίνα’ του Ναυπλίου θα ασχημύνει. (…) Χωρίς αμφιβολία, λοιπόν, θα γίνουν και από τη μεριά μας τα δέοντα».


Επίσης ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή κ. Γιάννη Ανδριανού για το θέμα της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης του ΟΤΕΚ στο Ναύπλιο και ευρύτερα της τουριστικής εκπαίδευσης, δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει «στο συνάδελφο Υπουργό Τουρισμού προκειμένου να γίνει η αναβάθμιση της σχολής στο Ναύπλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου