Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο 'Αργος


«Το Νόμισμα στην Πελοπόννησο» θα είναι το θέμα του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου που ξεκινά στις 26 Μαϊου, στο 'Αργος, με σκοπό να εξετάσει διαχρονικά το νόμισμα στις ευρύτερες γεωγραφικές ενότητες του ελλαδικού χώρου, με την παρουσίαση νομισματικού υλικού, που έχει σχέση με αρχαιολογικές δραστηριότητες αλλά και με μελέτες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στους Στρατώνες του Καποδίστρια, που σύντομα θα στεγάσουν το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης και...θα αποτελέσει την 6η Συνάντηση στον κύκλο των επιστημονικών εκδηλώσεων που έχουν θεσπίσει οι «Φίλοι του Νομισματικού Μουσείου» από το 1996.
Οι θεματικοί άξονες της συνάντησης θα αφορούν στην Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τη Φραγκοκρατία, την Ενετοκρατία και τους Νεότερους Χρόνους. Θα μετέχουν 104 σύνεδροι, Έλληνες και ξένοι, θα γίνουν πέντε γενικές εισηγήσεις, θα ανακοινωθούν 50 θέματα και θα αναρτηθούν 22 ανακοινώσεις τοίχου. Επιπλέον, έχει εξασφαλιστεί η έκδοση των πρακτικών σε τόμο στη σειρά των περιοδικών εκδόσεων των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου «Οβολός».
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τους «Φίλους του Νομισματικού Μουσείου», τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, το Νομισματικό Μουσείο, την Δ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών και οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαϊου.
Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Νομισματικού Μουσείου, απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος του νέου καλλικρατικού δήμου Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος χαρακτήρισε τιμή για εκείνον να είναι δήμαρχος σ' έναν ιστορικό δήμο, ανέφερε ωστόσο το παράπονο ότι «σε μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης υπάρχουν καθυστερήσεις στην ανάπτυξή της ως συνέπεια και των ανασκαφικών αρχαιοτήτων».
0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου