Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

 
 
 
 

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Για την εγκληματικότητα στην Αγία Τριάδα και τη Νέα Κίο

Ο Γ. Ανδριανός κατέθεσε ερώτηση στον Χ. Παπουτσή

Ο Βουλευτής Αργολίδας
της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή με θέμα την έξαρση της εγκληματικότητας στην Αγία Τριάδα και τη Νέα Κίο Αργολίδας, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα κρούσματα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών σε σχολεία, τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και τον ξυλοδαρμό γονέων...

Ο κ. Ανδριανός στην Ερώτησή του επισημαίνει την ανάγκη άμεσης λήψης ενός συνολικού πακέτου δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με πρώτο βήμα την ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας σε ό,τι αφορά τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και τις υλικοτεχνικές υποδομές που γίνονται ολοένα και πιο ελλιπείς εξαιτίας της μη έγκρισης των σχετικών κονδυλίων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα στην Αγία Τριάδα και στη Νέα Κίο Αργολίδας σημειώνεται μία εξαιρετικά ανησυχητική κλιμάκωση της εγκληματικότητας, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα κρούσματα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών σε σχολεία, τις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και τον ξυλοδαρμό γονέων.

Η ιδιαίτερη πληθυσμιακή σύνθεση των δύο περιοχών σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα εγκληματικότητας, απέναντι στο οποίο οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση και να αισθάνονται αγανάκτηση για τους κινδύνους που διατρέχουν αλλά και για την υποβάθμιση των περιοχών τους και την απαξίωση της περιουσίας τους.

Για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης καθίσταται αναγκαία η λήψη ενός συνολικού πακέτου δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με πρώτο βήμα την ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας σε ό,τι αφορά τόσο το ανθρώπινο δυναμικό – οι ολιγάριθμοι σήμερα υπηρετούντες αστυνομικοί καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών – όσο και τις υλικοτεχνικές υποδομές που γίνονται ολοένα και πιο ελλιπείς εξαιτίας της μη έγκρισης των σχετικών κονδυλίων.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί και με ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας καθώς και για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της εγκληματικότητας που πλήττει σήμερα περιοχές της Αργολίδας, όπως την Αγία Τριάδα και τη Νέα Κίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου