Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

 


50 ΦΥΛΑΝΕ 800...


Ο αν. Τομεάρχης και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Καστανίδη για τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την υποστελέχωση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου.
Ο κ. Ανδριανός στην Ερώτησή του υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η στελέχωση της υπηρεσίας με 50 άτομα προσωπικό για τη φύλαξη 800 κρατουμένων αποτελεί σαφή παραβίαση των κανονισμών που ορίζουν τη σχετική αναλογία, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς το πρόβλημα γίνεται οξύτερο λόγω των καθημερινών μεταγωγών των κρατουμένων που πραγματοποιούνται από τους ανθρώπους της Υπηρεσίας...

Για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των υπαλλήλων, των κρατουμένων αλλά και ευρύτερα των πολιτών της περιοχής, καθώς τα καταστήματα κράτησης βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο κ. Ανδριανός τονίζει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου