Τρίτη 29 Μαρτίου 2011


 
ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ..... - 29/03/2011
Αθήνα 29 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ …….

 Η αφόρητη πίεση που δέχονται σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στην EUROBANK προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι είναι πλέον κανόνας.
 Με το ξέσπασμα της κρίσης εν μέσω ζάλης και τρικυμίας οι επιτελείς βλέποντας να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους (απόσυρση καταθέσεων), άλλαξαν το σκοπό, χαλάρωσαν τα λουριά και έδωσαν νέες εντολές :
Πάση θυσία κρατάμε τις καταθέσεις
 Μόλις πέρασε η «μεγάλη μπόρα» και ανακόπηκε το μεγάλο κύμα φυγής προς πάσα κατεύθυνση (εντός – εκτός και υπό το στρώμα), χωρίς ποτέ να πάψει να υφίσταται και να καραδοκεί η απειλή ένεκα κρίσης, άλλαξε πάλι ο σκοπός και επιστρέψαμε στα παλιά, με μια σημαντική αλλαγή.
 Ενώ μέχρι πρότινος οι επιτελείς σχεδίαζαν και τα εντεταλμένα εκτελεστικά όργανα πίεζαν – απαιτούσαν από τους εργαζόμενους να πουλήσουν αδιάκριτα στους πελάτες τα προϊόντα της Τράπεζας, χωρίς να τηρούνται και φανατικά οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν τις πάσης φύσεως τραπεζικές χορηγήσεις, τώρα οι ίδιοι ζητούν – απαιτούν από τους εργαζόμενους να μαζέψουν τα χρωστούμενα που τόσο αλόγιστα με δικές τους εντολές χορηγήθηκαν !!!
 Και πάλι στο προσκήνιο οι στόχοι και πάλι στο ίδιο έργο πρωταγωνιστές οι εργαζόμενοι που σαν να μην έφθαναν τα δεινά των καταστημάτων, φορτώθηκαν και με τις «αμαρτίες» των OPEN 24, τα οποία οι επιτελείς φρόντισαν «εν μια νυκτί» να εξαφανίσουν από προσώπου Τράπεζας ως άλλοι KOPPERFIELD !!!
 Κανένας δεν μιλάει γι’ αυτά, σαν να μην υπήρξαν ποτέ, όλοι ήπιαν το νερό της λησμονιάς.
 Οι εργαζόμενοι όμως σε καθημερινή βάση πληρώνουν «τα σπασμένα» και καλούνται ως άλλοι Κλουζώ να ανακαλύψουν που βρίσκονται όλες οι φυλές που πήραν εκατομμύρια ευρώ με την μορφή δανείων, χωρίς καμία εγγύηση και έγιναν «καπνός» !!!
 Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι αυτοί που κρίνουν τους εργαζόμενους δηλαδή Τομεάρχες, Περιφερειάρχες & ΣΙΑ και παράλληλα πιέζουν προκειμένου να «μαζέψουν τα αμάζευτα», είναι οι ίδιοι που πριν τους έδιναν συγχαρητήρια και τους βράβευαν γιατί κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους.
 Αφορμή για να γραφούν όλα τα παραπάνω είναι η απόγνωση των εργαζομένων με βάση την καθημερινή πίεση και συμπεριφορά στελεχών της Τράπεζας, την οποία αποκομίσαμε τους τελευταίους μήνες και όχι μόνο, στις περιοδείες που κάναμε σε δεκάδες καταστήματα στη Β. Ελλάδα και Θεσσαλία, καθώς και η καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με δεκάδες συναδέλφους από καταστήματα όλης της επικράτειας.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου, οι εργαζόμενοι χωρίς υπερβολή έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και υπομονής.
 Δεν έχει κανείς το δικαίωμα σε καθημερινή βάση να κάνει «κόλαση» την ζωή των εργαζομένων.
 Η συμπεριφορά αυτή έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα συναδέλφων να καταφεύγει σε γιατρούς με σωρεία προβλημάτων.
 Έρευνες και στατιστικές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο χώρο των Τραπεζών, αποδεικνύουν τεράστια αύξηση καρδιακών προβλημάτων, ηρεμιστικών και ψυχοφαρμάκων μεταξύ των εργαζομένων με βασική αιτία το εργασιακό άγχος.
¶ξιο αναφοράς και προσοχής είναι το γεγονός ότι κατά την φετινή κατάρτιση των φύλλων αξιολόγησης των εργαζομένων, βασικό κριτήριο για να μην πούμε αποκλειστικό είναι το μάζεμα από τα καθυστερούμενα ή ελληνιστί COLLECTIONS.
Αποτέλεσμα αυτής της άδικης τακτικής είναι η συστηματική βαθμολογική υποβάθμιση άξιων στελεχών και απλών εργαζομένων, οι οποίοι καθημερινά εκπληρώνουν με συνέπεια τα εργασιακά τους καθήκοντα.
Τα λάθη, τα οδυνηρά αποτελέσματα (επισφάλειες) και τις ευθύνες που προκύπτουν από τις λάθος επιλογές, επιβάλλεται να τις αναλάβουν οι αρμόδιοι.
¶λλωστε για αυτό το λόγο φέρουν τους τίτλους και τα αξιώματα,
εισέπραξαν και εισπράττουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ακόμη και σήμερα
με διάφορες μορφές και τρόπους ως bonus και όχι μόνο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Ι. Κουτσογιάννης Ν. Κοτσακιλάφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου