Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

EKT: Συντονισμένη παροχή ρευστότητας σε δολάρια με Fed, SNB, ΒοΕ, BoJ Σε μία σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών προχωρά η ΕΚΤ καθώς σε συνεργασία με τέσσερις κεντρικές τράπεζες αποφάσισε τη διενέργεια πράξεων παροχής ρευστότητας σε δολάρια μέσω συμφωνιών επαναγοράς διάρκειας τριών μηνών, με την παροχή επιλέξιμων εγγυήσεων.

Πτωτική αυτονόμηση για το Χ.Α.

"Αγνοώντας" τα θετικά νέα από την πρωτοβουλία της ΕΚΤ και τις έντονα ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, το ΧΑ υποχρεώθηκε σε πτώση, με αυξημένο τζίρο 113 εκατ. ευρώ.

Πρώτα ο κίνδυνος για τις τράπεζες στο Eurogroup και μετά η Αθήνα

Ο "φαύλος κύκλος" δημόσιου και τραπεζικού χρέους απειλεί την ευρωζώνη περισσότερο από την εν δυνάμει ελληνική χρεοκοπία. Για "εμπιστευτική" προειδοποίηση της EFC για πιστωτική κατάρρευση κάνει λόγο το Reuters. 
WALL STREET

Κέρδη στην Wall μετά τη συμφωνία των κεντρικών τραπεζών

Κέρδη στην Wall μετά τη συμφωνία των κεντρικών τραπεζώνΑνοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η ανακοίνωση για τη συμφωνία πέντε μεγάλων κεντρικών τραπεζών για ενίσχυση της ρευστότητας σε δολάρια αντισταθμίζει τα άσχημα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ. Άνοδος του πληθωρισμού και αύξηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lagarde: Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη αλλά με τίμημα

Lagarde: Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη αλλά με τίμημαΗ παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ζώνη κινδύνου, προειδοποιεί η Lagarde, βλέποντας το μονοπάτι προς τη βιώσιμη ανάκαμψη να στενεύει. Προϋπόθεση της συνέχισης παροχής στήριξης στην Ελλάδα, τη συνεπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου