Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Ντόμινο" απωλειών στα χρηματιστήρια - Πτώση 3% για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. Σε πτώση υποχρεώθηκε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας, εν μέσω σοβαρών απωλειών στα διεθνή χρηματιστήρια. Σε νέα χαμηλά 15ετίας ο Γενικός Δείκτης, 3,6% υποχώρησε ο δείκτης των τραπεζών. Αρνητικό κλείσιμο για 107 μετοχές, μόλις 20 σε θετικό έδαφος.

Ρεκόρ στα spread και CDS Ιταλίας και Ισπανίας

Προς ασφαλή καταφύγια οι επενδυτές. Ιστορικό χαμηλό στο bund.

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για εφεδρεία-απολύσεις 100.000 υπαλλήλων

Oι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται από τη πλευρά του ΔΝΤ που επιμένει στο θέμα των απολύσεων.

Geithner: Η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει η νέα Lehman

Σημειώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δεσμευτεί πως "η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει η Lehman Brothers της Ευρώπης".
WALL STREET

Κυριεύουν την Wall Street οι φόβοι νέας παγκόσμιας ύφεσης

Κυριεύουν την Wall Street οι φόβοι νέας παγκόσμιας ύφεσηςΠεριορίζονται αλλά παραμένουν υψηλές οι απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε ευθυγράμμιση με τις παγκόσμιες αγορές, όπου διαχέεται η αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η Fed αλλά και η απογοήτευση για τις δυσοίωνες προβλέψεις. Απώλειες 300 μονάδων για τον Dow Jones.
ΑΓΟΡΕΣ

Κατακόρυφη "βουτιά" σε χρυσό και ασήμι λόγω Fed (update)

Κατακόρυφη "βουτιά"  σε χρυσό και ασήμι λόγω Fed (update)Πτωτικά συνεχίζει και σήμερα ο χρυσός, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, υποχωρώντας στα 1.740 δολάρια η ουγγιά. Μεγάλες απώλειες και για το ασήμι. Έχασε και τα 1,34 το ευρώ έναντι του δολαρίου, "βουτιά" 5% για το αργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου