Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Με τεράστιες ελλείψεις η έναρξη της σχολικής χρονιάς
Κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ
«Πολλά ειδικά σχολεία δε θα ανοίξουν σήμερα πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Πάνω από 180.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, δε θα βρουν και φέτος το δικό τους σχολείο», καταγγέλλουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. «Δάσκαλοι δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχει ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ η μεταφορά των παιδιών είναι στον αέρα περιμένοντας την αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων»...
Χθες - μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς - γονείς και άτομα με αναπηρία διαδήλωσαν σε διάφορα σχολεία ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας.
Ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό (ψυχολόγοι, νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί) διαπίστωσαν στην κινητοποίηση στα τρία σχολεία (γυμνάσιο, λύκειο και ΤΕΕ) του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ιλιον.
Κλειστό έμεινε και το ειδικό σχολείο (γυμνάσιο, λύκειο και δημοτικο) στο Αργος . Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου την περασμένη Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ειδοποίησε τους γονείς να μην πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο καθότι λόγω έλλειψης προσωπικού υπάρχει αδυναμία στη λειτουργία του ενώ, όπως είπαν, θα ενημερώσουν εκ νέου τους γονείς πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Αντίστοιχα, τα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά, Ελευσίνας, Νέου Ηρακλείου και Αιγάλεω παραμένουν κλειστά και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσουν. Το Εργαστήριο Αγίου Δημητρίου θα υπολειτουργήσει (με μειωμένο ωράριο) ενώ ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και στην υπόλοιπη χώρα.
                                                                     ΕΦΗΜ.ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου