Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πήραν τα κράνη και τις ασπίδες της Αστυνομικής διμοιρίας από την Αργολίδα στην Αθήνα.

 Από της Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας ήταν η διμοιρία των ΜΑΤ, που δέχθηκε την επίθεση στην οδό Μπουμπουλίνας, στο υπουργείο Πολιτισμού, το βράδυ της Κυριακής. Ήταν μάλιστα η τελευταία βάρδια που θα έκαναν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί στην Αθήνα, καθώς -αμέσως μετά την "αλλαγή" τους- θα αναχωρούσαν για την έδρα τους. Ξαφνικά είδαν μπροστά τους περισσότερους από 30 νεαρούς, να τους πετούν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ.

Να σημειωθεί ότι το Σ/Κ, λόγω της Διεθνούς Έκθεσης, μετακινήθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη 25 διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να έρθουν στην Αθήνα για την κάλυψη τών στόχων διμοιρίες από περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις, το προσωπικό των οποίων δεν έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους επιθέσεις από κουκουλοφόρους.

Στις περιγραφές τους οι ένστολοι μιλούν για "καταδρομική" επιχείρηση, καθώς όλοι οι επιτιθέμενοι ήταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορούσαν αντισφιξιογόνες μάσκες, με αποτέλεσμα η χρήση χημικών που έκαναν οι αστυνομικοί να μην τους επηρεάσει στο ελάχιστο. Εκσφενδόνισαν περίπου 30 βόμβες μολότοφ, ενώ κατάφεραν να πλησιάσουν τόσο κοντά στο λεωφορείο, που έσπασαν το πίσω τζάμι και πέταξαν μία βόμβα μολότοφ στο εσωτερικό (να θυμήσουμε ότι οι διμοιρίες από αστυνομικές διευθύνσεις της περιφέρειας χρησιμοποιούν λεωφορεία χωρίς σιδερένιο πλέγμα στα τζάμια).
Από την πυρκαγιά προκληθηκαν ζημιές στο λεωφορείο (και φυσικά στα προσωπικά είδη των αστυνομικών που ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στο Άργος), αλλά και στην πρόσοψη τού κτιρίου του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ οι επιτιθέμενοι εκμεταλεύτηκαν τη σύγχυση τών αστυνομικών και "απαλλοτρίωσαν" κράνη και ασπίδες.

http://blokoteam.blogspot.com/2011/09/blog-post_2281.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου