Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ


Μαυρολαίμης απολαμβάνει το απέραντο γαλάζιο της παραλίας Καραθώνας 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σκόνη από την Αφρική ,όπως φαίνεται η παραλία της Καραθώνας ,Πέμπτη 19 Απριλίου 2018.

Ομιλία στο ιερό προσκύνημα της Ζόγκας με θέμα «Ἀπόστησον πᾶσαν ἀλγηδόνα· Ἡ ἀσθένεια καὶ ἡ σημασία της γιὰ τὴν πνευματικὴ ζωή».



 Στὶς 16 Ἀπριλίου 2018,  στὸν Ἱερὸ προσκυνηματικὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἰγνατίου τοῦ Θεοφόρου Ζόγκα - Ἑλληνικοῦ  εψάλη ἡ ακολουθία τοῦ Εσπερινού.



Εὐθὺς ἀμέσως στὸ Συνεδριακὸ Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Προσκυνήματος μίλησε  ο διακεκριμένος Ἀναπληρωτὴς Καθηγητὴς τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν κ. Κωνσταντῖνος Κορναράκης μὲ θέμα:

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΤΟ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ



ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗ ΖΟΓΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ




Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν χριστιανῶν, ὅτι στὸ Ἰερὸ Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στη Ζόγκα Αργολίδος , θὰ γίνουν τα  ΕΓΚΑΙΝΙΑ του  ἱεροῦ ναοῦ ἁγίων Πορφυρίου καὶ Παϊσίου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ




Αφρικανική σκόνη για τρίτη ημέρα στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου ,κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΝΘΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ



Ανθισμένες πορτοκαλιές στον κάμπο της Αργολίδος  ,Τετάρτη 18 Απριλίου 2018. Την περίοδο αυτή ο  Αργολικός κάμπος με τις χιλιάδες ανθισμένες πορτοκαλιές  μοιάζει μαγικός . Τα πανέμορφα αυτά δένδρα προσελκύουν χιλιάδες μέλισσες  που μαζεύουν την γύρη από τον ανθό τους. Η ευωδία κύριος τις πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες  είναι έντονη .Η άνοιξη για την περιοχή έφερε την μεγάλη ανθοφορία στις πορτοκαλιές της Αργολίδος. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ




Το κάστρο Παλαμήδι στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018.Η 18 Απριλίου έχει χαρακτηριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μνημείων. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία σε όλη την Ελλάδα είναι ελεύθερη. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι τη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, Διεθνή Ημέρα Μνημείων, θα είναι κατ’ εξαίρεση ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΕΠΙΔΑΥΡΩ ΣTHN ΕΠΙΔΑΥΡΟ




 Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας, με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή κληρικών και πλήθους πιστών εορτάστηκε φέτος  η Μνήμη  του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Λεωνίδου του εν Επιδαύρω και των επτά Αγίων Παρθενομαρτύρων  στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ν.Επίδαυρο.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΓΟΥΣΤΕΡΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ




Μία σαύρα το είδος Γουστέρα της Πελοποννήσου (Podarcis peloponnesiacus), κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018. Η σαύρα έχει  μήκος έως και 10 εκατοστά , χωρίς την ουρά η οποία είναι περίπου διπλάσια του σώματος. Τρέφεται με ασπόνδυλα. Τα θηλυκά γεννούν 1-6 αυγά κάθε φορά.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΟΤΣΥΦΑΣ

Κότσυφας σε τοποθεσία στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018.Είναι παμφάγο, τρώγοντας μία μεγάλη ποικιλία από έντομα, γεωσκώληκες, καρπούς και φρούτα. Έχει μήκος 23 με 29 εκατοστά, μακριά ουρά και βάρος 80 με 120 γραμμάρια. Το αρσενικό έχει πολλά διαφορετικά μελωδικά καλέσματα. Το θηλυκό κλωσά τα αυγά του για 12 έως 15 ημέρες. Τα μικρά εγκαταλείπουν τη φωλιά περίπου στην ηλικία των 2 εβδομάδων. Τα ζευγάρια θα μείνουν στην περιοχή τους όλο το χρόνο αν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου