Τρίτη 10 Απριλίου 2018



Πλήθος κόσμου στον Μητροπολιτική Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο για την Ανάσταση

Πλήθος κόσμου στον Μητροπολιτική Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο για την Ανάσταση
 Την Αναστάσιμη ακολουθία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018. 

Στο Ναύπλιο έκανε Ανάσταση η Φώφη Γεννηματά

Στο Ναύπλιο έκανε Ανάσταση η Φώφη Γεννηματά
 Στο Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Πυργιώτικα στο Ναύπλιο έκανε Ανάσταση, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Η ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Η Πρώτη Ανάσταση γέμισε με γαλήνη τις ψυχές των πιστών που παρακολούθησαν την τελετουργία στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στα Πυργιώτικα Ναυπλίου, Μεγάλο Σάββατο 7Απριλίου 2018. Μετά την ανάγνωση της προφητείας του Ιωνά, ο εφημέριος  του ναού Πατήρ Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος  αναφώνησε: Ανάστα, ο Θεός, κρίνον την γην ότι συ κληρονομήσεις εν πάσι τους έθνεσι πετώντας βάγια στο εκκλησίασμα. Ακολούθησε ο εκκωφαντικός θόρυβος από τις καρέκλες που χτυπούσαν μικροί και μεγάλοι ,κατσαρόλες και ότι άλλο μπορούσε να προκαλέσει  εκκωφαντικό θόρυβο .

ΜΕ ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΝΗ



Κρατώντας μπρίκια, σφυριά, ξύλα, κουδούνια, κατσαρόλες, μπουκάλια, ακόμη και κουτάλια υποδέχθηκαν οι πιστοί την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ασίνης, στο Ναύπλιο, Μεγάλο Σαββάτο 7 Απριλίου 2018. Με κάθε αντικείμενο που μπορούσε να κάνει θόρυβο, οι πιστοί έστειλαν το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, όπως επιβάλει το έθιμο, καθώς οι κρότοι υποδηλώνουν, τη βοή, που ακολούθησε το θαύμα της Ανάστασης που σκέπασε τα πάντα.

Περιφορά του Επιτάφιου στον Ίναχο Αργολίδας

Περιφορά του Επιτάφιου στον Ίναχο Αργολίδας
Ένα κομψοτέχνημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Επιτάφιος που κατασκεύασαν νεαρές κοπέλες στο χωρίο Ίναχος του Δήμου Άργους Μυκηνών. 

Περιφορά του Επιτάφιου στην Πρόνοια Ναυπλίου

 Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η περιφορά του επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018. 

Εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Τολό Αργολίδας με την περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα

Εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Τολό Αργολίδας με την περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (βίντεο)
Η περιφορά του Επιτάφιου στην τοπική κοινότητα Τολού του Δήμου Ναυπλιέων γίνεται την Μεγάλη Παρασκευή , με ένα ιδιαίτερο τρόπο , αφού οι νέοι της περιοχής περιφέρουν τον Επιτάφιο μέσα στη θάλασσα, Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018.

Χιλιάδες πιστοί στην συνάντηση των επιτάφιων στο Άργος

Χιλιάδες πιστοί στην συναντηση των επιτάφιων στο Άργος
 Μια λαοθάλασσα κόσμου συμμετείχε στην συνάντηση των Επιτάφιων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος την Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018.

Αργολίδα: Έκαψαν τον Βαραββά στη Νέα Κίο

Αργολίδα: Έκαψαν τον Βαραββά στη Νέα Κίο
 Η καύση του Βαραββά στην Νέα Κίο Αργολίδος, Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018.Κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή, στη Νέα Κίο Αργολίδας αναβιώνει ένα παμπάλαιο έθιμο, μοναδικό στο είδος του, που μας έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας. 

Βούλιαξε από κόσμο το Ναύπλιο στη συνάντηση των Επιτάφιων

Βούλιαξε από κόσμο το Ναύπλιο στη συνάντηση των Επιτάφιων (βίντεο)
 Με κάθε λαμπρότητα έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 η συνάντηση των επιταφίων στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Φωτογραφικό οδοιπορικό στους Επιτάφιους της Αργολίδας

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΓΟΣ
  Δείτε παρακάτω ένα φωτογραφικό οδοιπορικό από όσους Επιτάφιους μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε από εκκλησίες της Αργολίδας

ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Ναυπλίου Τολού μετά τον κόμβο Αγίας Ελεούσας στο ύψος του Εξώστη, Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018. Ένα ενοικιαζόμενο βαν που το οδηγούσαν Ελληνοαυστραλοί επιχείρησε αναστροφή με αποτέλεσμα ο οδηγός μια μεγάλου κυβισμού μηχανής  να καρφωθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ που παρέλαβε το άψυχο σώμα του οδηγού της μηχανής. Στο σημείο δημιουργήθηκε για αρκετή ώρα μποτιλιάρισμα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα

ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



 Η τελετή της Αποκαθήλωσης στα Πυργιώτικα του Δήμου Ναυπλιέων την Μεγάλη Παρασκευή  6 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε από τον Ιερέα π. Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο  στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Στην  ακολουθία της Αποκαθήλωσης  συμμετείχαν μικρά παιδιά, κορίτσια και αγόρια, που πήραν το σώμα του Ιησού από τον Σταυρό και το έθεσαν στον Επιτάφιο.

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Με άκρα ταπείνωση και σε κλίμα φόρτισης στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Ναυπλίου  έγινε η ακολουθία της αποκαθήλωσης χοροστατώντας του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσοστόμου Παπουλέση και του Ιερέα π. Ευάγγελου Πολυχρονόπουλου  ,Μεγάλη Παρασκευή  6 Απριλίου 2018. Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ από την Αριμαθαία και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις των ευαγγελιστών Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Ο Ιωσήφ ζήτησε από τον Πιλάτο το σώμα του Ιησού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατάβασαν το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το απόθεσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ.

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Τρείς μήνες χρειάστηκαν για να ετοιμαστεί ο Επιτάφιος της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018. Οι εθελόντριες και οι Εθελοντές του ναού, σχεδόν καθημερινά ετοίμαζαν κομμάτι κομμάτι τον Επιτάφιο στο Πνευματικό κέντρο του ναού, όπως τονίζει ο Ιερέας του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος .Μικρά κορίτσια και γυναίκες αλλά και άνδρες της ενορίας μέχρι αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ολοκλήρωσαν τον στολισμό.  Χιλιάδες  άσπρα και μοβ χρυσάνθεμα χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το σχήμα του Επιταφίου, που εμπλουτίστηκε για την τελική μορφή του και με πάρα πολλά στρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου