Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΆΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Το προστάτη του Άγιο Γεώργιο τίμησε την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 το στρατόπεδο του Μηχανικού στο Ναύπλιο παρουσία του διοικητή του Συν/χη μηχανικού Ευάγγελο Δημητρέλη ,των αξιωματικών και οπλιτών του στρατοπέδου καθώς και του Ιερού κλήρου. Της εορτής προηγήθηκε δοξολογία στο ηρώο του στρατοπέδου . Κατόπιν ο διοικητής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στρατιωτών και ακολούθησε παρουσίαση όπλων από μόνιμα στελέχη του ΚΕΜΧ την τελετή παρέστησαν ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός ,εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας , απόστρατοι κα. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Με κάθε λαμπρότητα το τοπικό διαμέρισμα των Λευκακίων Ναυπλίου, τίμησε  τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο .

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΛΟΓΟ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΗΡΑΣ ΑΡΓΟΥΣ




Αναβάτης με το άλογο του στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, Κυριακή 22 Απριλίου 2018.Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο κοινοτικό διαμέρισμα της Ήρας , του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Με κάθε λαμπρότητα εόρτασε  ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου . Την παραμονή της εορτής  τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος  του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσοστόμου Παπουλέση. O μητροπολιτικός ναός του Aγίου Γεωργίου είναι ένας από τους σημαντικότερους και παλαιότερους ναούς της πόλης, όπου έλαβαν χώρα σπουδαία γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. Θεωρείται ότι χτίστηκε περί τις αρχές του 16ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της Πρώτης Eνετοκρατίας της πόλης, ενώ μετά την κατάληψη του Nαυπλίου από τους Tούρκους το 1540, ο ναός μετατράπηκε σε τζαμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου