Τρίτη 10 Απριλίου 2018


ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ




Δεκάδες λουόμενοι κάνουν μπάνιο στην πανέμορφη παραλία της Αρβανιτιάς στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 10 Απριλίου 2018. Η άνοδος της θερμοκρασίας  οδήγησε επισκέπτες και ντόπιους για ένα μπάνιο  στην παραλία.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΓΡΙΕΣ ΟΡΧΙΔΕΕΣ




Άγριες ορχιδέες στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 10 Απριλίου 2018. Στον κατάλογο του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Kew βρίσκονται 880 γένη και σχεδόν 22.000 είδη ορχιδέας. Ο συνολικός αριθμός των ειδών ορχιδέας σ' όλον τον πλανήτη εκτιμάται γύρω στις 25.000, αλλά διαφωνίες ταξινόμησης μεταξύ των ειδικών κάνουν αδύνατο για την ώρα τον προσδιορισμό του ακριβή αριθμού των ειδών της οικογένειας.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κίσσα  κάθεται σε δένδρο στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 10 Απριλίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΠΙΕΣ




Πάπιες σε ανοιξιάτικες στιγμές στο πάρκο της πόλης του Ναυπλίου, Τρίτη 10 Απριλίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Στιγμιότυπο από την παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 10 Απριλίου 2018. Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, περιμένουμε την Τρίτη του Πάσχα 10 Απριλίου 2018. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Συσσίτιο Ευαγγελίστριας Ναυπλίου: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί το συσσίτιο ως « σπέκουλα» πολιτική

Συσσίτιο Ευαγγελίστριας Ναυπλίου: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί το συσσίτιο ως « σπέκουλα» πολιτική
 Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα χθεσινά και σημερινά κακόβουλα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετικά με το Πασχαλινό γεύμα απόρων και αστέγων του συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου,το διοικητικό συμβούλιο του συσσιτίου διά πρώτη και τελευταία φορά ενημερώνει και γνωστοποιεί προς όλους τους αναγνώστες μη επανερχόμενο εις το αυτό θέμα και προς αποφυγή παρερμηνειών ότι: 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΣΑΙΤΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΦΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ένα φίδι το είδος σαΐτα βρήκε στο αγρόκτημα του στα Λευκάκια Ναυπλίου, ο αγρότης Άρης Τσιρίκος, Δευτέρα 9 Απριλίου 2018. Το συγκεκριμένο είδος φιδιού θεωρείται και είναι το πιο γρήγορο φίδι της Ελλάδας. Το δεύτερο συνθετικό του επιστημονικού της ονόματος (najadum) παραπέμπει στο γένος ιοβόλων φιδιών κόμπρας (Naja) των οποίων η ταχύτητα εκτίναξης του κεφαλιού είναι πολύ μεγάλη, όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση στην επικινδυνότητα και την ταχύτητα μεταξύ των ειδών κόμπρας και της δικής μας σαΐτας. Η σαΐτα ανήκει στην μεγάλη οικογένεια Colubridae που περιλαμβάνει τα κοινά φίδια με το μακρύ και λεπτό σώμα. Εξαπλώνεται σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και σε ορισμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους φίδι με μήκος σώματος να φτάνει ορισμένες φορές τα 135 εκατοστά και χαρακτηριστικό μακρύ και πολύ λεπτό σώμα, με λεπτό κεφάλι που ξεχωρίζει εμφανώς με το λεπτό λαιμό του από το υπόλοιπο σώμα. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΣ




Ένα πτηνό το είδος κατσουλιέρης κάθεται σε καδί δένδρου και τρώει μία κάμπια που έπιασε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 9 Απριλίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ




Ένα πτηνό το είδος φλώρος κάθεται σε ανθισμένα  λουλούδια στην ανοιξιάτικη πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 9 Απριλίου 2018.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γερακίνα πετά μαζί με βραχοκιρκίνεζο στην τοποθεσία Αγίου Νικολάου Καραθώνας Ναυπλίου, Δευτέρα 9 Απριλίου 2018.

Κυριακή, 8 Απριλίου 2018

ΣΤΟ ΤΟΛΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ




Για ακόμη μια χρονιά μετά τη λειτουργία της «Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων το κάψιμο του Ιούδα, μέσα στη θάλασσα από τους αλιείς του γνωστού θέρετρου της Αργολίδας, Κυριακή 8 Απριλίου 2018.

ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ "ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ" ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Δεκάδες κάτοικοι από το χωριό της Ασίνης στο Ναύπλιο συμμετείχαν ανήμερα του Πάσχα στο έθιμο της "έκτέλεσης", πυροβολώντας με κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες και δίκαννα), το ομοίωμα του Ιούδα, Κυριακή 8 Απριλίου 2108. Πρόκειται για ένα έθιμο που κρατά από πάρα πολύ παλιά και οι νέοι της Ασίνης το αναβιώνουν κάθε χρόνο, με την συμμετοχή ακόμα και γυναικών. Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα περιφέρουν το ομοίωμα του Ιούδα και μετά την ακολουθία της Αγάπης που τελεί ο ιερέας του χωριού, τον κρεμάνε σε ένα ικρίωμα και τον πυροβολούν μέχρι να διαλυθεί. Το έθιμο συγκεντρώνει εκατοντάδες κόσμου που το παρακολουθούν από απόσταση ασφαλείας.

Σούβλισαν αρνιά για τους άπορους στο Ναύπλιο

 Γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης σε αστέγους, απόρους και δεκάδες οικογένειες που ζουν στο όριο της φτώχειας θα προσέφεραν και φέτος η εκκλησία και ο Δήμος Ναυπλιέων.

Τουριστική ατραξιόν οι σούβλες με τα αρνιά στους δρόμους του Ναυπλίου

Τουριστική ατραξιον οι σούβλες με τα αρνιά στους δρόμους του Ναυπλίου (βίντεο)
 Τσίκνα και μυρωδιές από το πατροπαράδοτο ψήσιμο του οβελία πλημμύρισε η πόλη του Ναυπλίου από νωρίς το πρωί της Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018.

Πάσχα των Καθολικών στο Ναύπλιο

Πάσχα των Καθολικών στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Το Πάσχα γιόρτασαν την Κυριακής 8 Απριλίου 2018 στην καθολική ιστορική εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ναύπλιο οι καθολικοί που ζουν στην πόλη αλλά και οι επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους στην Αργολική Πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου