Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Η τέταρτη συνάντηση για την εφετινή περίοδο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα, τη Δευτέρα 3η Απριλίου 2017 στις 18.00 το απόγευμα, με ομιλητή τον Γεώργιο Κρουσταλάκη, ομότιμο καθηγητή της Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:
«Η θυσιαστική αγάπη  και η διαπροσωπική επικοινωνία στην οικογένεια».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Παρασκεή 24 Μαρτίου 2017

11:00 π.μ. Ιερά Παράκληση της Παναγίας.
19:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.
21:15 μ.μ. Λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ,συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος και παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
10:30 μ.μ. Ιερά Παράκληση της Παναγίας και εν συνεχεία θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου



Οι ανταλλαγές του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου δεν είναι "σκάνδαλο", σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που σήμερα κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την μεγάλη υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν δύο χρόνια.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΑΜΟΜΗΛΙ



Ανθισμένα άνθη χαμομηλιού σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 21 Μαρτίου 2017. Στο κοινό χαμομήλι, τα άνθη κατανέμονται σε ταξιανθίες-κεφάλια που μοιάζουν ιδιαίτερα με αυτές της μαργαρίτας.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ




Ένα πουλί το είδος Μαυροσκούφης σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 21 Μαρτίου 2017. Ο Μαυροσκούφης είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Συλβιιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Sylvia atricapilla και περιλαμβάνει 5 υποείδη.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΟΡΑΚΙΑ




Ένα ζευγάρι κοράκια κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 21 Μαρτίου 2017.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια ξεχωριστή παπαρούνα (γλαύκιο) της οικογένειας των Μηκωνοειδών
 Είναι μονοετές, τριχωτό φυτό, ύψους 25-60 εκατοστών. Τα φύλλα έχουν γλαυκό χρώμα, πτερόλοβα, με οδοντωτούς λοβούς. Τα πέταλα του άνθους είναι δισκοειδή, με έντονο κόκκινο χρώμα, συνήθως με μαύρη κηλίδα στη βάση τους. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ -ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ


Ακόμα έναν καρχαρία έπιασε ψαράς στη Νέα Κίο  ανοιχτά του Αργολικού κόλπου, Τρίτη 21 Μαρτίου 2017.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΑΡΓΟΣ: TOUCH THE PAST –ΆΓΓΙΞΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Το Touch the Past το πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή νέους 12-16 ετών με την αρχαιολογία και την τεχνολογία 3D printing είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νέοι και νέες στο Άργος .

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου – Ερμιονίδας  διοργάνωσε  ημερίδα την Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου , με Θέμα: "Το νέο τοπίο του ασφαλιστικού. Το μέλλον των Συντάξεων".

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης  επισκέφτηκε  το Ναύπλιο, όπου  προέδρευσε  σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αργολίδας του Κινήματος ,συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατικού κέντρου στο Ναύπλιο ,Ραφαήλ Μπαρού και συζήτησε διάφορα θέματα. 

Ανοιξιάτικες ιστορίες εμπνευσμένες από πίνακες ζωγραφικής



 Μια φορά κι ένα καιρό ήταν τρία κορίτσια που είχαν μαζέψει λουλούδια, επειδή ήθελαν να φτιάξουν στεφάνια, για να τα φορέσουν στο λαιμό και τα χέρια τους και να είναι όμορφες.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΠΕΤΑΓΜΑΤΑ



Ένα γεράκι το είδος πετροκιρκινέζι ,πετά πάνω από την παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΙ ΚΥΚΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ


Κύκνοι έκαναν την εμφάνιση τους στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου , Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017. Τα πανέμορφα πουλιά σταμάτησαν για λίγο το ταξίδι τους για να ξεκουραστούν στο φιλόξενο τόπο της Νέας Κίου.

Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Ανθισμένα λουλούδια σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017. Άρχισε   και επίσημα η 'Άνοιξη του 2017 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.  Ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια. Μετά τις 20 Μαρτίου, στο βόρειο ημισφαίριο (και στην Ελλάδα) η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβεί στο νότιο ημισφαίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου