Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

εχθροί της πόλης


25 πέμπτη Μαρτίου παρελάσεις και ακόμα να βγει η τεράστια περσινή αφίσα στο κέντρο του Άργους για τον περσινό μαραθώνιο.(δίπλα στο παλιό δημαρχείο)φαίνεται ότι λένε οι εχθροί της πόλης είναι ψευδαισθήσεις και δεν υπάρχουν καν
Κατά τα άλλα ο δήμαρχος απειλεί με πρόστιμα για όσους αφισοκολλούν στην πόλη

 Εδώ είναι έξω από το μουσείο η μακέτα προέβλεπε δένδρα κάποτε.., ,παντού τσιμεντοποίηση

 Να μετρηθούμε τα δένδρα να δούμε πόσα μείναμε (πρώην παιδική χαρά Μπονη Αργος )

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Το γήπεδο στο "Νταμάρι" είναι αυτό ή μήπως μια νέα χωματερή;


Καθημερινά σχεδόν απευθύνονται στο blog συμπολίτες που μου ζητούν να δημοσιοποιήσω, κάποιο θέμα που τους απασχολεί ή κάποιο γενικότερο πρόβλημα του Ναυπλίου και του Δήμου ολόκληρου.

Στην παρατήρηση γιατί απευθύνονται σε μένα, το blog δεν είναι ειδησεογραφικό, τη γνώμη μου απλά εκφράζω, και όχι στα άλλα μέσα ενημέρωσης και στους υπεύθυνους του Δήμου, η απάντηση είναι στερεότυπη:

"Τι λες ρε Prefadore... Ο φόβος κυριαρχεί παντού... Που να μπλέξω..."

Εδώ που τα λέμε, έτσι είναι, τα μέσα τα ελέγχει ο Δήμαρχος, βρείτε μου ένα θέμα εδώ και πέντε χρόνια που είναι Δήμαρχος ο Δημήτρης Κωστούρος, που διαβάσατε κάτι, όχι να είναι εναντίον του αλλά να μην είναι έστω υπέρ του, στις ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, που έτσι πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό.

Άνοιξε τις πύλες του το Βυζαντινό Μουσείο Άργους


Το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας άνοιξε τις πύλες του στο κοινό την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017. Κύριος στόχος του μουσείου είναι να παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικές πτυχές της Αργολίδας από τον 4ο αιώνα μ.Χ. έως τους νεότερους χρόνους μέσα από άγνωστα στο κοινό εκθέματα.



Το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας στεγάζεται σε ένα ιστορικό διατηρητέο συγκρότημα της πόλης του Άργους, τους Στρατώνες Καποδίστρια. Το συγκρότημα καταλαμβάνει μια ευρύτατη έκταση στο κέντρο της πόλης και απαρτίζεται από τέσσερις πτέρυγες (σήμερα σώζονται μόνο οι τρεις). Η αρχική του φάση ανάγεται γύρω στο 1700, ενώ ανοικοδομήθηκε το 1828-1829 με εντολή του Ιωάννη Καποδίστρια και με αρχιτέκτονα τον Λάμπρο Ζαβό, προκειμένου να στεγάσει το ιππικό του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Το ισόγειο των πτερύγων του προοριζόταν για τον σταβλισμό των αλόγων (ακόμα και σήμερα διατηρούνται οι ταΐστρες των αλόγων στο ισόγειο του μουσείου) και ο όροφος για τους θαλάμους των στρατιωτών, ενώ ο όροφος της βόρειας πτέρυγας, η οποία δεν σώζεται, για το διοικητήριο και τους θαλάμους των αξιωματικών. Τη δεκαετία του 1970 υπήρξαν έντονες πιέσεις για την κατεδάφιση του συγκροτήματος, οι συντονισμένες όμως ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτιστικού Ομίλου Άργους και ευαισθητοποιημένων πολιτών είχαν ως αποτέλεσμα τον χαρακτηρισμό του ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου, με χρήση ως πολιτιστικό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου