Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Οι …12 «ομάδες» χόκεϊ του Άργους και η εισαγωγή πρωταθλητών στα ΑΕΙ

headline
του Γιώργου Νικολόπουλου     http://argolika.gr/
Μπορεί αυτές τις μέρες για τους τελειόφοιτους του Λυκείου να κρίνονται οι κόποι της μαθητικής τους ζωής και το μέλλον τους, ωστόσο για κάποιους άλλους, ελάχιστους συνομήλικούς τους τα πράγματα διαγράφονται πιο ρόδινα... Συμμετέχουν στις Πανελλαδικές με τον «αέρα του πρωταθλητή» σε κάποια άγνωστα αθλήματα και θα πάρουν (καθόλα νόμιμα) επιπλέον μόρια στερώντας έτσι την εισαγωγή σε σχολές σε κάποιους που πήραν μεγαλύτερους βαθμούς.
Ένα από τα άγνωστα αυτά σπορ είναι και το χόκεϊ επί χόρτου στο οποίο, αν δεν το γνωρίζετε, το Άργος έχει μεγάλη παράδοση αφού υπάρχουν στην πόλη και τα χωριά τουλάχιστον ...12 ομάδες! Τόσες τουλάχιστον ανακαλύψαμε στο ίντερνετ...
Στις 7 Ιουνίου στο protagon.gr δημοσιεύτηκε το ακόλουθο κείμενο αναγνώστη με τον τίτλο «Πώς να πριμοδοτηθείτε στις Πανελλήνιες»:
Ξέρετε ότι στην Ελλάδα του 2014 νέοι αθλούνται στο χόκεϊ επί χόρτου; Ένα Ολυμπιακό άθλημα τόσο δημοφιλές που η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας έχει να ενημερωθεί από το 2011.
Θα μου πείτε, τι σχέση έχουν αυτά με την εκπαίδευση; Μα, φυσικά, την επιδότηση της βαθμολογίας νέων και κορασίδων στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Εδώ και δέκα περίπου χρόνια -από τους Ολυμπιακούς του 2004- έχει στηθεί μια νομότυπη επιχείρηση όπου γονείς που ενδιαφέρονται για τα βλαστάρια τους τα γράφουν σε ομάδες χόκεϊ επί χόρτου από το Γυμνάσιο, φυσικά με το αζημίωτο. Περνώντας τα λυκειακά χρόνια βρίσκονται με ένα πρωτάθλημα στα χέρια χωρίς να έχουν δει μπάλα ή μπαστούνι του χόκεϊ. Πόσες ομάδες συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα; Δυο-τρεις από το Άργος του νομού Αργολίδας και άλλες τόσες από μεγάλο Ιδιωτικό της Αθήνας. Μάλιστα, οι μισές ομάδες απαρτίζονται από τις κορασίδες και οι άλλες μισές από τις μαμάδες τους! Στο τέλος ο εκάστοτε υπουργός, γιατί έχουν περάσει πολλοί σε αυτή τη δεκαετία, υπογράφει την επιδότηση της βαθμολογίας λίγο στα μουλωχτά, περί το τέλος Οκτωβρίου.
Ντροπή για τα παιδιά του χόκεϊ που τολμούν να κοιτάζουν στα μάτια τους συμμαθητές τους που παλεύουν χωρίς δεκανίκια. Ντροπή για τους γονιούς που μαθαίνουν στα παιδιά τους τη λαμογιά. Ντροπή για τους γραμματείς των υπουργών Παιδείας που εκθέτουν έτσι τους προϊσταμένους τους (γιατί δεν πιστεύω ότι ο εκάστοτε υπουργός έχει γνώση).
Υ.Γ.: Παρακαλώ, δημοσιεύστε την επιστολή μου. Υπάρχουν και παιδιά που αγωνίζονται τίμια.
Σε σελίδα στο facebook σχετική με το χόκεϊ επί χόρτου, αναδημοσιεύτηκε το παραπάνω κείμενο. Ένα από τα σχόλια που γράφτηκαν ήταν το ακόλουθο (για ευνόητους λόγους αποκρύπτουμε την πόλη σπουδών και αθλήματα που φωτογραφίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και μπορούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις για κάποιους άλλους φοιτητές):
Είναι μια αλήθεια και μια βρωμιά η οποία πρέπει να βγει επιτέλους στην φόρα. Ίσως το άρθρο να είναι αρκετά σκληρό και όχι κατά το 100% σωστό γιατί παρουσιάζει το χόκεϊ ως έναν τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια που σαφώς και δεν είναι ψέμα. Άλλωστε εδώ στην ............. έχω δυο συμφοιτητές, μια κοπέλα που κάνει ............. και ένα παλικάρι που παίζει ............... από το Άργος και οι δυο, τα οποία "έπαιζαν'' χόκεϊ και έτσι μπήκαν στα ΤΕΦΑΑ. Οταν μια μέρα πήγα με μπαλάκια και μπαστούνια τα κοίταζαν λες και έβλεπαν κάτι εξωπραγματικό. Τα παιδιά μού παραδέχθηκαν ότι ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν πιάσει μπαστούνι, άπλα τους έγραφαν στα φύλλα αγώνος... Πάλι καλά που δεν με ρώτησαν αν είναι αυτό το άθλημα που παίζεται με τα άλογα...
Πράγματι, όπως αναφέρει και ο αναγνώστης στο protagon.gr, η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί χόρτου έχει να ενημερωθεί περισσότερα από τρία χρόνια. Κανείς δεν ενημερώνει ποιες ομάδες στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, παίδων, κορασίδων στέφονται πρωταθλήτριες, ποιοι είναι οι αθλητές τους, αν γίνονται μεταγραφές κλπ... Για την τύχη του αθλήματος στη χώρα μας υπάρχει πλήρης άγνοια, αφού κανένα αθλητικό ΜΜΕ δεν ενδιαφέρεται. Όλα γίνονται στα μουλωχτά, τα γνωρίζουν μόνο κάποιοι λίγοι...
Σχετικά με το χόκεϊ επί χόρτου στο Άργος:
- Δεν καταφέραμε να βρούμε μπλογκ κάποιας ομάδας, ή έστω τη δραστηριότητά της στο facebook.
- Στην ιστοσελίδα του «Συλλόγου Φίλων Χόκεϊ» (http://www.greekhockey.gr/), διαβάζουμε πως τα σωματεία του Άργους είναι 4:
1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΡΝΑΣ
2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ
3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΖΟΝΑ
4. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ SPORTS CLUB
Τα δύο πρώτα έχουν τον ίδιο υπεύθυνο και την ίδια διεύθυνση γραφείων. Τα δύο άλλα, διαφορετικούς υπεύθυνους αλλά κοινή έδρα και τηλέφωνα.
- Το εντυπωσιακότερο είναι (στο ίδιο σάιτ πάντα), οι αγώνες για το Πρωτάθλημα Εφήβων την περίοδο 2009-2010. Το Άργος, η ...χοκεομάνα, έχει χωριστεί λόγω της πληθώρας των ομάδων χόκεϊ που διαθέτει (συνολικά 12), σε δύο ομίλους. Στον α' όμιλo: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Ι.Σ.Φ.Α., ΑΡΙΖΟΝΑ, Γ.Σ. ΑΡΓΟΥΣ, Σ.Δ.Υ.ΑΡ., ΑΡΤΕΜΙΣ. Στον β' όμιλο: ΣΤΕΡΝΑ, Α.Ο. ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ, ΑΕΚ ΠΗΓΑΣΟΣ, Α.Ο. ΣΧΙΝΟΧΩΡΙΟΥ, SPORTS CLUB, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΓΟΥΣ.Μάλιστα, παρουσιάζονται και τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων. Eνδεικτικά: Αριζόνα – Γ.Σ. Αργους 1-0, Στέρνα – ΑΟ Δαλαμανάρας 2-0, ενώ δεν υπάρχει αποτέλεσμα για το ...ντέρμπι ΑΟ Σχινοχωρίου – Ολυμπιακός Άργους.
- Είναι αξιοσημείωτο πως στο σάιτ του «Συλλόγου Φίλων Χόκεϊ», πλην της Αττικής και του Άργους πουθενά αλλού δεν αναφέρονται αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.
- Το τελευταίο στοιχείο που έχουμε για το χόκεϊ του Άργους είναι το ακόλουθο: Την Κυριακή 6 Απριλίου έγινε το πρώτο τουρνουά χόκεϋ επί χόρτου στη Βυτίνα με τη συμμετοχή 120 και πλέον αθλητών από ομάδες της Αθήνας, του Άργους, της Δημητσάναςκαι της Βυτίνας.
Το γενικό πρόσταγμα των αγώνων το είχε ο προπονητής του Α.Π.Σ Άρτεμις Άργους κ.Δημήτριος Κανελλόπουλος ο οποίος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο του συλλόγου του κ. Μιχαήλ Μπέκα.

Συμμετάσχετε στη συζήτηση...

  • Εικόνα προφίλ
    Σοβαρα τωρα ; γιατι δεν ειναι νομιμο;;; οποιος δεν το ξερει και δεν επωφελειται απο αυτο , ανω θα το ηθελε, το συκοφαντει ! αν ποτε ο αρθρογραφος κατανοησει την πραγματικοτητα και τη νομιμοτητα της ολης διαδικασιας θα αναθεωρησει τις αποψεις του! και καλο ειναι να μη σχολιαζουν ατομα που δεν ασχολουνται γιατι επηρεαζουν και αυτους που δεν ξερουν..
    • Εικόνα προφίλ
      Να γίνει έλεγχος από την ίδρυση της ομοσπονδίας, να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι αθλητές που επωφελήθηκαν να περάσουν σε κάποια σχολή ως πρωταθλητές; γιατί άλλοι διαβάζουν και άλλοι...είναι οι τυχεροί!!!
        • Εικόνα προφίλ
          επειδη φαινεται οτι δεν γνωριζετε τιποτα επι του θεματος παρα μονο οσα γραφει εδω ο κειμενογραφος, καλυτερο θα ηταν για σας να ασχοληθειτε περισσοτερο με το θεμα αυτο και επειτα να εκφρασετε αποψη! επισης, ειναι αρκετα δυσκολο να δημοσιοποιηθουν ονοματα γιατι ειναι πρωσοπικα αρχεια, αλλα και να γινει τι πιστευετε οτι θα αλλαξει; θα κερδισετε τιποτα ή απλως σκεφτεστε εσεις ο ιδιος να πατε ή να στειλετε τα παιδια σας μια και δεν ειστε "τυχερος" ...
            • Εικόνα προφίλ
              πραγματικα κωσταντινε με κανεις να γελαω! επειδη ειμαι απο το αργος δεν μπορεις να πεις οτι δεν εχω ενημερωθει επι του θεματος. προκειται για μια καλοστημενη κομπινα την οποια και δεν καταγγελαμε τοσο χρονια γιατι ειμαστε "μικρη κοινωνια" και θα δημιουργηθουν "παρεξηγησεις"! δεν θυσιασα εγω και αλλα τοσα παιδια τα παντα για να ανεχομαστε μετριοτητες στισ σχολες μας! οσο για τα ονοματα και για τα προσωπικα αρχεια που λες μην ανησυχεις βγαινανε οι ιδιες οι "παιχτουρες" και διατυμπανιζανε στο αργος το πως τα λεφτα τους τουσ εξασφαλισαν θεση σε ιατρικες νομικες πολυτεχνεια κλπ. αλλα επειδη φαινεται να σε θιγει ιδιαιτερως το θεμα σταματαω εδω και ελπιζω να το πηρεσ το μηνυμα...

            Δεν υπάρχουν σχόλια:

            Δημοσίευση σχολίου