Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου - Μαγική αστροβραδιά!

Όσοι βρεθήκαμε χθες το βράδυ στον λόφο του γηπέδου του Παναριτίου, και ήμαστε πάρα πολλοί, ζήσαμε μια όμορφη και μαγευτική βραδιά! Το τοπίο, η διάθεση, οι χαρούμενες φωνές των παιδιών,  η προθυμία και η ευγένεια των φίλων ερασιτεχνών αστρονόμων συνέθεταν ένα όμορφο και ιδανικό κλίμα.
Αρκετά νωρίς ο Δημήτρης και ο Δήμος Παπαδημόπουλος μαζί με τον Παναγιώτη και τη Μαρία έστησαν τον εντυπωσιακό εξοπλισμό τους, με μεγάλη χαρά που σκορπίστηκαν τα σύννεφα, και περιμέναμε τους πρώτους επισκέπτες για την πρώτη μας περιπλάνηση στο αχανές σύμπαν.
Ο κόσμος άρχισε να πληθαίνει, νύχτα έπεφτε για τα καλά  και τα παιδάκια μας έμεναν κατάπληκτα με τα εντυπωσιακά τηλεσκόπια , ενώ επιφωνήματα έκπληξης ακούγονταν καθώς παρατηρούσαν την εντυπωσιακή Σελήνη στην αρχή γαλάζια κι ύστερα γκρι με τους κρατήρες κι ύστερα ο Δίας κι ο «κόκκινος» Άρης!
Η αγωνία μεγάλωνε κι όλοι περιμέναμε, εκτός από τα παιδάκια μας που εκμεταλλεύτηκαν  το κενό και ξεχύθηκαν στο φιλόξενο γήπεδο Παναριτίου, μέχρι τα τηλεσκόπια να προσαρμοστούν και να εντοπίσουν τον Κρόνο! 
«Ο Κρόνος, ο Κρόνος», ήταν αρκετή αυτή η λέξη για να μαζευτούμε όλοι πάλι γύρω από τα τηλεσκόπια και υπομονετικά να περιμένουμε να δούμε τον εντυπωσιακό Κρόνο με τον δακτύλιο!
Όλοι συμφώνησαν ότι οι stars της βραδιάς ήταν η Σελήνη, ο Κρόνος και το σύμπλεγμα από τους 30.000 ήλιους! Νυσταγμένοι οι μικροί μας φίλοι αλλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου