Σάββατο 2 Ιουλίου 2011




ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ


Τα προβλήματα που θα ανακύψουν στο φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου από το ενδεχόμενο ματαίωσης της συμμετοχής του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας είναι το θέμα ερώτησης του βουλευτή κ. Γιάννη Ανδριανού που απεύθυνε προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο.
Σύμφωνα με το κείμενο της Ερώτησης:
«Τα δύο κρατικά θέατρα της χώρας (Εθνικό και ΚΘΒΕ) μετά την ένταξη τους, στο άρθρο 2 του ν. 3889/2010, οδηγούνται στην κατάργηση όλης της καλοκαιρινής δραστηριότητας που βασίζεται αποκλειστικά στις περιοδείες και συνεπώς στην παρεμπόδιση εκπλήρωσης ενός από τους βασικούς ιδρυτικούς τους σκοπούς - την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της περιφέρειας και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού - καθώς οι εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις ανάγκες διαμονής και διατροφής, αφού δεν καλύπτονται τα πραγματικά ημερήσια έξοδα τους.

Η προοπτική αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Επιδαύρου, εξέλιξη που θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη διεθνή εικόνα της χώρας όσο και στην τοπική οικονομία».

Ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδριανός ερωτά σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβεί ο Υπουργός, ως προς τα αιτήματα των ηθοποιών και εργαζομένων των Κρατικών Θεάτρων, ώστε να αποτραπεί ο υπαρκτός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Επιδαύρου και οι συνεπαγόμενες επιπτώσεις τόσο στη διεθνή εικόνα της χώρας όσο και στην τοπική οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου