Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011




ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη και Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του κεντρικού αντλιοστασίου του Αναβάλου που δεν τροφοδοτείται με ρεύμα λόγω οφειλών του ΓΟΕΒ στη ΔΕΗ

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου, από το οποίο αρδεύονται καλλιέργειες στην Αργολίδα, σήμερα δεν λειτουργεί καθώς δεν τροφοδοτείται με ρεύμα αφού έχει γίνει διακοπή, λόγω οφειλών του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων στη ΔΕΗ. Η αδυναμία του ΓΟΕΒ να καταβάλει τα οφειλούμενα δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο από ανείσπρακτες οφειλές στον ίδιο το ΓΟΕΒ, τόσο από την αντιπεριφέρεια Αργολίδας, όσο και από τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών που καλούνται εν μέσω της κρίσης να αντιμετωπίσουν οι αγρότες.
Μέχρι σήμερα η άρδευση εξυπηρετείται από τις πηγές του Κεφαλαρίου, οι οποίες όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ολόκληρης της αρδευτικής περιόδου.Είναι σαφές ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με την άμεση παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για την επαναλειτουργία του κεντρικού αντλιοστασίου του Αναβάλου, και την επιβαλλόμενη συντήρηση των εγκαταστάσεων, ώστε να μην υπάρξει ζημιά στις καλλιέργειες των αγροτών της Αργολίδας.
Κατόπιν αυτού,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος ώστε να επαναλειτουργήσει τάχιστα το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου και να γίνει η επιβαλλόμενη συντήρηση των εγκαταστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου