Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011 12:14
Για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη αναχωρεί, το απόγευμα της Κυριακής 10.7.2011, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στην τριήμερη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.
Στην αποστολή θα συμμετέχουν επίσης οι Υπουργοί, Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Μανιάτης θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, ακολουθώντας το πρόγραμμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου θα υπάρξουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες, τον Πρωθυπουργό κ. Μπένζαμιν Νετανάχιου, τον Πρόεδρο της Κνεσέτ κ. Ριβλίν, την αρχηγό της Αντιπολίτευσης κυρία Τζίπι Λίβνι, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, καθώς και με Έλληνες επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, ενώ θα συμμετάσχει και στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Φόρουμ όπου θα συζητηθούν ζητήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ενεργειακής Απόδοσης, Διαχείρισης Υδάτων κ.α.

Την Τρίτη η Ελληνική Αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Γιάσερ Αραφάτ, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο κ. Μαχμούντ Αμπάς και εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής, ανάμεσά τους ο αρμόδιος για την ενέργεια και το περιβάλλον κ. Τζαμίλ Ντουτ, με τον οποίο ο κ. Μανιάτης θα συζητήσει θέματα διμερούς ενδιαφέροντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου