Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Πανηγυρικά εορτάστηκε η ανάμνηση του θαύματος της  Αγίας Ευφημίας στην περιοχή Νέα σπίτια Τίρυνθας Ναυπλίου όπου υπάρχει ναός αφιερωμένος στην Αγία.
Τον εορταστικό εσπερινό τέλεσε ο ιεροκήρυκας  της Μητροπόλεως Αργολίδας , αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης παρόντων κι άλλων ιερέων από την επαρχία Ναυπλίας.Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου γύρω από τον ιερό ναό.Να σημειωθεί πως ο ναός ανήκει στις αγροτικές φυλακές της Νέας Τίρυνθας Ναυπλίου.


Ανάμνηση Θαύματος Αγίας Ευφημίας

Κατά την ήμερα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινεαπό την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας,συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στηΧαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Γιανα πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οιδύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύοθα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν τωναιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθοςτης.
Να σημειώσουμε ότι η κυρίως μνήμη του μαρτυρίου της αγίας Ευφημίας τελείταιστις 16 Σεπτεμβρίου.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Λίαν εὔφρανας, τοὺς Ὀρθοδόξους, καὶκατήσχυνας, τοὺςκακοδόξους, ΕὐφημίαΧριστοῦ καλλιπάρθενε. Τῆς γὰρ Τετάρτης Συνόδου ἐκύρωσας, ἃοἱ Πατέρες καλῶς ἐδογμάτισαν. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸντὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσαοθαι ἠμὶντὸ μέγα ἔλεος.

STUDIO B&G

Read more: http://www.parapolitikaargolida.gr/2011/07/blog-post_11.html#ixzz1Ro0wrYZe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου