Τρίτη 19 Ιουλίου 2011




«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο Κιβέρι και τη Ν. Κίο



«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Jules Verne
από την Επαγγελματική Παιδική Σκηνή του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου – Περαχώρας
& την ομάδα ¨Εκτός Αθηνών¨
Ημερομηνία: Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στο Κιβέρι
Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 στη Νέα Κίο
Ώρα: 20:30
Είσοδος: ελεύθερη
διοργάνωση: ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ (Κ.Ε.Δ.Α.Μ)
Ο Φιλέας Φογκ, ένας πλούσιος κάτοικος της Αγγλίας, έβαλε στοίχημα με τ’ άλλα μέλη της λέσχης της Μεταρρύθμισης, ότι θα κάνει το γύρω του κόσμου σε 80 ημέρες. Πήρε λοιπόν τον Πασπαρτού – τον υπηρέτη του – και ξεκίνησαν.
Εκείνες τις μέρες είχαν κλαπεί απ’ την Τράπεζα της Αγγλίας 55.000 λίρες. Ο Φιξ, ένας επιθεωρητής της αστυνομίας, ανέλαβε να συλλάβει τον κλέφτη και άρχισε να κυνηγάει το Φιλέα Φογκ, επειδή νόμιζε ότι αυτός έκλεψε τα χρήματα.
Και τότε άρχισαν οι περιπέτειες στην Ινδία, την Κίνα, την Αμερική και αλλού. Τελικά ο Φιξ συνέλαβε το Φιλέα Φογκ μόλις επέστρεψαν στην Αγγλία και τον φυλάκισε. Την επόμενη μέρα τον ελευθέρωσε, γιατί απλώς ο Φιλέας Φογκ έμοιαζε με τον αληθινό κλέφτη που στο μεταξύ τον είχαν συλλάβει.
Ο Φογκ νόμιζε πως είχε χάσει το στοίχημα εξαιτίας της φυλάκισής του. Έστειλε τον υπηρέτη του να πει στον παπά ότι θέλει να παντρευτεί με την Άουντα – μια Ινδή που την είχε σώσει ο Πασπαρτού, γιατί καθώς ήταν γυναίκα μαχαραγιά και αυτός είχε πεθάνει, έπρεπε να την κάψουν κι αυτήν ζωντανή μαζί με τον άντρα της – την επόμενη μέρα που νόμιζε ότι ήταν Δευτέρα. Αλλά έκανε λάθος. Την επόμενη μέρα ήταν Κυριακή κι αυτός είχε φτάσει κανονικά το Σάββατο, γιατί κέρδισε μια μέρα ταξιδεύοντας ανατολικά. Τελικά το τελευταίο δευτερόλεπτο παρουσιάστηκε στη λέσχη και κέρδισε το στοίχημα των 20.000 λιρών που είχε βάλει.
Θεατρική διασκευή για παιδιά: Γ. Δεληγιάννης, Τ. Τσαρσιταλίδης
Σκηνοθεσία: Τάκης Τσαρσιταλίδης
Παίζουν: Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Γιάννης Δεληγιάννης, Γωγώ Ξανθάκη, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου