Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Μεγάλη εστία κουνουπιών στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου στην Αργολίδα


Σε εστία κουνουπιών έχει μετατραπεί μια μεγάλη περιοχή με βουρκόνερα ανάμεσα  στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Αργολίδας και τα πυρηνελαιουργεία στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟΤην Τρίτη και ώρα 8μ.μ.θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας στον Ι.Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΓΕΡΑΚΙ
Γεράκι το είδος Γερακίνα, πετά σε τοποθεσία πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ -ΑΛΟΓΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Ένα αλογάκι της Παναγίας ή Μάντισσα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΝΕΜΩΝΗ


Θαλάσσια ανεμώνη στον βυθό της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τρίτη  25 Ιουλίου 2017.Οι ανεμώνες είναι σαρκοφάγα ζώα, αλλά επειδή δεν μπορούν να μετακινούνται πάρα πολύ εύκολα, εξαρτώνται από την τροφή που θα μπλεχτεί στα εκτεταμένα πλοκάμια τους ή το περιστόμιο τους. Το θύμα που πιάνεται ναρκώνεται πρώτα με την ενέργεια των κνιδοφόρων κυστεών τους και μετά προωθείται με το στόμα στη γαστρική κοιλότητα για πέψη. Το τμήμα της τροφής που δεν χωνεύεται αποβάλλεται από το στόμα.

ΝΑΥΠΛΙΟ -ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ

Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από το βυθό της  παραλίας Καραθώνας  στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017.

ΟΙ ROCK-POP… ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Πιστές στην νέα μουσικοχορευτική έκδοση του παπισμού, μια ομάδα από νέες καλόγριες δημιούργησαν το συγκρότημα «Sister Christina» παρουσιάζοντας ποπ και ροκ μουσική σαν… ένα είδος προσευχής φυσικά με το αζημίωτο.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΣΠΙΤΟΦΙΔΟ
Ένα φίδι το είδος ,Zamenis situla, ή σπιτόφιδο βρέθηκε θανάσιμα χτυπημένο σε περιοχή στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017. Το φίδι πάτησε αμάξι  και δυστυχώς κατέληξε . Πρόκειται για τα ομορφότερα φίδια στην Ευρώπη και είναι εντελώς άκακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου