Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΒΡΟΥΣΤΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


 Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός επί τη εορτής της Αγίας Παρασκευής  στον οικισμό Βρούστι του Δήμου Άργους-Μυκηνών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος   Νεκταρίου , ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Παρασκευής. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λευκοτσικνιάδες στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, ψάχνουν για τροφή, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής  τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας στον Ιερό Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου. Και ανήμερα της εορτής Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο  της Αγίας Παρασκευής, παραπλεύρως του Ξενοδοχείου  «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», στην παραλία της πόλης. Προς προσκύνηση είχε τεθεί  μέρος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής(προστάτιδος των οφθαλμών).

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο ιστορικό εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή στο Ναύπλιο κάτω από το κάστρο Παλαμήδη.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος  Ευστρατίου , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Αγίας πέριξ της εκκλησίας. Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου