Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

H ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, όπου εορτάζει όλως ιδιαιτέρως το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της  παραλίας της  Καραθώνας .

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο ΝΑΥΠΛΙΟ ARTIVA BABD FESTIVAL



Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ σε συνεργασία με την ARTIVA διοργανώσαν το διήμερο 3ο ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA BAND FESTIVAL που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 6-7 Μαϊου στο Ναύπλιο.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Στην πόλη  του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, υπάρχει εκκλησία  που είναι αφιερωμένη στον  Άγιο  Ιωάννη  το Θεολόγο. Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος ,Ιωάννη Καποδίστρια  τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας ,δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό. Αργότερα το 1909  το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένοι όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ





Τη Κυριακή της Σαμαρείτιδος 14 -5-2ο17 εορτάζει η Ανδρώα Ι.Μ. Αγίας Φωτεινής της Σαμαρειτιδος Ναυπλίου. Σάββατο 13-5-2017 και ώρα 7.30 μμ πανηγυρικός εσπερινός χοροστατουντος του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου