Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Το Ναύπλιο πενθεί την πτώση της Βασιλεύουσας






Ήταν το πρωί της 29ης Μαΐου 1453 όταν πραγματοποιήθηκε η τελική έφοδος των Οθωμανών κατά της Βασιλεύουσας. Κατά χιλιάδες οι στρατιώτες του Μωάμεθ εφόρμησαν στη σχεδόν ανυπεράσπιστη πόλη και την κατέλαβαν μέσα σε λίγες ώρες. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που νωρίτερα απέκρουσε με υπερηφάνεια τις προτάσεις συνθηκολόγησης του Μωάμεθ, έπεσε ηρωικά μαχόμενος. Αφού έσφαξαν τους υπερασπιστές της Πόλης, οι Οθωμανοί Τούρκοι προέβησαν σε εκτεταμένες λεηλασίες και εξανδραποδισμούς. Το βράδυ, ο Μωάμεθ ο Πορθητής εισήλθε πανηγυρικά στην Αγία Σοφία και προσευχήθηκε στον Αλλάχ «αναβάς επί της Αγίας Τραπέζης», όπως αναφέρουν οι χρονικογράφοι της εποχής. Έκτοτε ο ελληνισμός με μοιρολόγια και θρήνους προσπαθεί και κρατά στην μνήμη του την απώλεια της Πόλης.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4  ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
07:00           Κυριακή της Πεντηκοστής  Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροσταστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κκ. Νεκταρίου.

20:00               Μέγαν Πανηγυρικόν Εσπερινόν μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και εν
21:30               Περιφορά– Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος παιανιζούσης της φιλαρμονικής του Δήμου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΥΚΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑ




Πυκνά σύννεφα κάλυψαν την Αργολίδα ,Τετάρτη 24 Μαΐου 2017. Βροχές και δυνατός αέρας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων .

 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ




Δυνατός αέρας με βροχή στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων ,Τετάρτη  24 Μαΐου 2017. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου