Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΤΟΛΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στο πανέμορφο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ναυπλιέων το Τολό.  Ο ομώνυμος  Ιερός ναός στην κωμόπολη αυτή γιορτάζει τους Αγίους  με κάθε λαμπρότητα. Την παραμονή της εορτής Σαββάτο  21 Μαΐου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.  Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση της  θαυματουργής εικόνας των Αγίων σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία των πιστών. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία .

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

Μία κουκουβάγια κάθεται σε καλώδιο της ΔΕΗ σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 21 Μαΐου 2017. Η κουκουβάγια θεωρείται ένα από τα πιο έξυπνα και πιο γρήγορα αρπακτικά πουλιά στη χώρα μας.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Λουόμενοι απολαμβάνουν  το μπάνιο τους στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 21 Μαΐου 2017. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
Μία πεταλούδα το είδος  Thymelicus lineola, σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Λιτανεία του Οσίου Βασιλείου Οστρόγου στη Ναϊσσό Σερβίας.

του Θωμά Αναστασιάδη
       Η μνήμη του οσίου Βασιλείου του Οστρόγου, γιορτάστηκε στις 12 Μαϊου στον ομώνυμο ναό του, στο χωριό Duvaniste του περιφερειακού Δήμου Medijana της Ναϊσσού. Πραγματοποιήθηκε επίσημη και μεγαλοπρεπής λιτανεία της εικόνας και της μίτρας του οσίου, με προεξάρχοντα τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης  κ.Θεοδόσιο, ως τοποτηρητής της εκκλησιαστικής επαρχίας της Ναϊσσού, συνοδευόμενος από ιερείς και διακόνους  της επαρχίας Νις, προπορευομένων νέων και νεάνιδων με τοπικές ενδυμασίες.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΝΑΥΠΛΙΟ-ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ


Ιστιοφόρο στο λιμάνι του Ναυπλίου κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου, Σάββατο 20 Μαΐου 2017. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου