Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Το ιστορικό ανέγερσης και η τεχνική περιγραφή του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά στην Αργολίδα

Το ιστορικό ανέγερσης και η τεχνική περιγραφή του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά στην Αργολίδα
Στην   θέση  ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ , που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια πρώην κοινότητας ΛΕΥΚΑΚΙΩΝ  και  σημερινής ΤΚ ΛΕΥΚΑΚΙΩΝ  - ΔΕ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ εκτός σχεδίου , κατασκευάστηκε υπό της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ  «Ο Ιερός  Ναός του ΑΓ.ΛΟΥΚΑ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΚΡΙΜΑΙΑΣ   » . Το συγκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από την οικογένεια ΣΑΟΛΙΔΗ .   

Πολιτιστικήμουσική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου




 O Δήμος Ναυπλιέων, με αφορμή την επαναλειτουργία του ιστορικού δημοτικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, επί της οδού 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο, κατά την προσεχή πανήγυρη του ιερού ναού, το διήμερο 7 και 8 Μαΐου 2017, πρόκειται να διοργανώσει παράλληλα με τις θρησκευτικές-λατρευτικές εκδηλώσεις  και μια εκδήλωσηπολιτιστικού περιεχομένου με την «Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία», υπό την διεύθυνση του μουσικολογιώτατου κυρίου Μιχαήλ Μακρή με ύμνους του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και Αναστάσιμους ύμνους του Πεντηκοσταρίου.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός τον Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο, του οποίον το αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χριστόφορο

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: 

Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Καραθώνας.



Στις 8 Μαΐου 2017 εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που βρίσκεται στην Καραθώνα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2017 ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η ΚΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ



Την Παρασκευή 5 Μαΐου  2017,  ἑορτή  τῆς  Ἁγίας  Ἐνδόξου  Μεγαλομάρτυρος  Εἰρήνης,  πανηγυρίζει  ὁ  Ἱερός  Ναός  Ἁγίας  Εἰρήνης  Νέας  Κίου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΓΛΑΡΟΣ




Ένας γλάρος πετά πάνω από την πόλη του Ναυπλίου,  Πέμπτη 4 Μαΐου 2017. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΔΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ




Λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Πέμπτη 4 Μαΐου 2017. Η άνοδος της Θερμοκρασίας οδήγησε πολλούς και κυρίως τουρίστες να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στις παραλίες του Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου