Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ο Άγιος Λουκάς ως κορυφαίος χειρουργός




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος, κ. Νεκταρίου – Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας (1877 – 1961)

Όταν τελείωσε το σχολείο, ο Άγιος, ως νεαρός, αμφιταλαντεύτηκε για ποιόν δρόμο θα έπρεπε να ακολουθήσει. Αρχικά γράφτηκε στην νομική σχολή, αλλά μετά από ένα χρόνο την εγκατέλειψε. Έπειτα αναχώρησε για το Μόναχο για να σπουδάσει στην Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στον διάσημο καθηγητή Κνιρ. Όμως σύντομα γύρισε στο Κίεβο. Μέσα του ξεχώριζε πλέον το έντονο ενδιαφέρον του για την διακονία του πλησίον, του συνανθρώπου. Στη δύσκολη αυτή καμπή, συζήτησε τους προβληματισμούς του με έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος τον παρότρυνε να σπουδάσει ιατρική. Έτσι θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στους χωρικούς, που η ιατρική περίθαλψη τους ήταν πολύ κακή.
Το 1898 ξεκινάει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κιέβου, που φημιζόταν για το άριστο επίπεδο των σπουδών του. Ήδη από τα πρώτα χρόνια το ενδιαφέρον του στράφηκε στην ανατομία.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ;




ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ασταμάτητα χειροκροτήματα σκέπασαν την ατμόσφαιρα, όταν η διάσημη σταρ εμφανίστηκε μπρος στο ανυπόμονο κοινό. Χιλιάδες φλας άστραψαν για να απαθανατίσουν τις μοναδικές στιγμές. Ένα τεράστιο πλήθος περίμενε να την αποθεώσει. Ήταν το ίνδαλμά τους. Μια αστραφτερή διασημότητα, μια celebrity. Το βράδυ εκείνο ήταν δικό της. Η μεγάλη γιορτή είχε στηθεί προς τιμήν της. Θα της απονεμόταν το πρώτο βραβείο καλύτερου ρόλου για την τελευταία της ταινία.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΠΤΗΝΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

    

Πτηνό το είδος κορυδαλλός ο λοφιοφόρος (Galerida cristata) ή κατσουλιέρης κάθεται σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019. Ο κορυδαλλός ή και κατσιλέρας, ή σκορδαλλός είναι μικρό πτηνό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Κορυδαλλίδες (Alaudidae) και στην τάξη Στρουθιόμορφα.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΤΗΝΟ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ




Πτηνό το είδος καλογεράκος βγαίνει από τη φωλιά του σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΜΠΙΑ




Μία πολύχρωμη κάμπια το είδος Hyles euphorbiae, σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

Νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας με 53,59%




Νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναδείχθηκε από την εκλογική διαδικασία του 2ου γύρου των Περιφερειακών εκλογών ο Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο Παναγιώτης Νίκας λαμβάνει ποσοστό 53,59%, ενώ ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 46,41%

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Ο Π.ΝΙΚΑΣ ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ




Πολίτες  πανηγυρίζουν στα γραφεία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τη νίκη του ,μετά τα πρώτα αποτελέσματα για τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. Έκλεισαν οι κάλπες για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι σημερινές επαναληπτικές εκλογές αφορούν την ανάδειξη 7 περιφερειαρχών και 229 δημάρχων. Από την πρώτη Κυριακή έχει κριθεί η μάχη της κάλπης σε 6 περιφέρειες και 103 δήμους

Εκτίμηση Singular Logic: Σαφής επικράτηση Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με 52,7%

Εκτίμηση Singular Logic: Σαφής επικράτηση Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου  με 52,7%
Σαφές προβάδισμα του Παναγιώτη Νίκα με ποσοστό 52,7% έναντι του Πέτρου Τατούλη δείχνει η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την Singular Logic.
Ακολουθεί η εκτίμηση για όλες τις Περιφέρειες:

Επιχείρηση του ΕΚΑΒ στο Ναύπλιο για σοβαρό τραυματισμό τουρίστριας στο Παλαμήδι

Επιχείρηση του ΕΚΑΒ στο Ναύπλιο για σοβαρό τραυματισμό τουρίστριας στο Παλαμήδι (βίντεο)
Σοβαρός τραυματισμός μια ηλικιωμένης γυναίκας τουρίστριας από την Γαλλία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου μέσα στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου