Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΠΡΟΝΟΙΑ)

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π.ΣΙΛΟΥΑΝΟ ΠΕΠΟΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΓΕΛΛΑ ΑΡΓΟΥΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΠΑΡΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ

Ανθός Κάπαρης( Caparis spinosa) στην παραλία του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. Φυτρώνει πολύ συχνά σε τοίχους και χαλάσματα, σε πετρώδη εδάφη αλλά και πάνω σε συμπαγείς βράχους. Συλλέγουμε τα μπουμπούκια, τους καρπούς και τη ρίζα του φυτού από το Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο. Το μπουμπούκι και τα φύλλα του γίνονται τουρσί και χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα από την αρχαιότητα. Στα ελληνικά νησιά μα και σε όλη τη Μεσόγειο συναντάμε αυτοφυείς θάμνους κάπαρης, «κρεμασμένους» σε απόκρημνα βράχια πάνω από τη θάλασσα. Μπορεί η κάπαρη να έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής πρόσφατα, αλλά φαίνεται πως ήταν ευρέως διαδεδομένη ήδη από την αρχαιότητα. Οι ιδιότητες της  είναι πολλές όπως ,απολυμαντικό για τα νεφρά, διουρητικό, τονωτικό, καταπολεμά την αρτηριοσκλήρωση, διεγείρει την όρεξη.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ




Πεταλούδα σε ανθισμένα λουλούδια στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΓΡΙΟ ΠΡΑΣΟ




Άγριο πράσο σε τοποθεσία στην Αργολίδα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.Το Άλλιον το αμπελόπρασο (Allium ampeloprasum) ανήκει στο γένος Άλλιον και στην οικογένεια των Λειριοειδών (Liliaceae). Το άγριο φυτό είναι κοινώς γνωστό ως άγριο πράσο. Συναντάται από τη νότια Ευρώπη μέχρι τη δυτική Ασία, αλλά καλλιεργείται επίσης και σε πολλά άλλα μέρη.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Η παραλία της Αρβανιτιάς  στο Ναύπλιο, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. Η άνοδος της θερμοκρασίας οδήγησε πολλούς από νωρίς στις παραλίες της πόλης

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ




Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά  μπάνια στις παραλίες του  Ναυπλίου , Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. Η άνοδος της θερμοκρασίας οδήγησε πολλούς από νωρίς στις παραλίες της πόλης

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Η Ιερά Εικόνα της «Παναγίας της Βηματάρισσας» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στις Εργατικές κατοικίες Ναυπλίου



ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΗΜΑΤΑΡΙΣΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 24 -30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΚΕ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε συνέχεια της επιστολής του π. Ευαγγέλου Φεγγούλη αναφορικά με τη διεκδίκηση εκ μέρους των μελών μας των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας και επ’ ευκαιρία αυτής ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος προβαίνει στις κάτωθι επισημάνσεις:


Πρώτον, έχουμε προσφύγει μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων μας ενώπιων των αρμοδίων δικαστηρίων, έχουν κατατεθεί και κοινοποιηθεί δε αγωγές για όσα μέλη μας προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Δεύτερον, επίκειται ο προσδιορισμός προς συζήτηση και εκδίκαση των ανωτέρω αγωγών ενώπιων των κατά τόπο δικαστηρίων. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- AKROPOLIS JET RAID 2019-ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΖΕΤ ΣΚΙ




Αγώνες με τζετ σκι στο Ναύπλιο, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019.Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ διοργανώνει ένα υπερθέαμα στρατηγικής, αντοχής και αναμέτρησης με την ανοιχτή θάλασσα, για πέντε ολόκληρες ημέρες αγωνιστικών διαδρομών στον Αργοσαρωνικό και Κορινθιακό, με τζετ σκι  από 3 έως 8 Ιουνίου 2019.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Γάτα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ




Ο επιβλητικός βραχώδης λόφος του Παλαμηδιού και της Ακροναυπλίας, με τα δύο κάστρα-σύμβολα της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου στις κορυφές του, σε καλεί να τον περπατήσεις και να εξερευνήσεις τον φυσικό του πλούτο, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019. Πρόκειται για ένα  βιότοπο με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που συμπεριληφθεί στο δίκτυο του προγράμματος NATURA.  ο λάτρης της φύσης, της πεζοπορίας και της περιπέτειας θα δει να εμφανίζονται μπροστά του σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς  και γεωλογικά ευρήματα, μιας και η περιοχή ανήκει στην υπό-πελαγωνική ζώνη, όπως σχιστόλιθος, ψαγμίτης-πυριτόλιθος και μαργαϊκοί κερατόλιθοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου