Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «AΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου Παράρτημα Ναυπλίου εγκαινιάστηκε η έκθεση ΄΄ Άρωμα Γυναικάς ΄΄, Παρασκευή 21Ιουνίου 2019. Τα εγκαίνια τη έκθεσης έκαναν ο πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης Απόστολος Μπότσος ,η διευθύντρια της πινακοθήκης Μαρίνα Πλάκα Λαμπράκη . Είκοσι εννέα εξαίρετοι πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής, από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, παρουσιάζονται στην έκθεση, με σκοπό να προβάλουν την εικόνα της γυναίκας μέσα από αντιπροσωπευτικές προσωπογραφίες και ηθογραφικές σκηνές. Έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων υψώνουν έναν ύμνο στη γυναίκα, ενώ παράλληλα μας μιλούν έμμεσα για τη θέση της μέσα στην ελληνική κοινωνία. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως της 21 Μαρτίου 2020.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ




Σύννεφα βροχής στην ορεινή Αργολίδα όπως είναι ορατά από το Ναύπλιο, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ



Εξαιρετική ευλογία για την Ι. Μητρόπολή μας και για όλους τους ευλαβείς προσκυνητές των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019» αποτελεί η έλευση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ -ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ




Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο , 21 Ιουνίου 2019. Η 21 Ιουνίου φέτος θεωρείται πως είναι η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, καθώς έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο. Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Καλοκαιρινές εικόνες από τις παραλίες του Ναυπλίου, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019. Επίσημα κι από σήμερα 21 Ιουνίου το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό της αστυνομίας στο Ναύπλιο

Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό της αστυνομίας στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη αυτοκίνητο της αστυνομίας σημειώθηκε στις 10 περίπου το πρωί της Παρασεκυής 21 Ιουνίου 2019 στην οδό Ασκληπιού στο Ναύπλιο στο σημείο με την συμβολή της οδού Μαντώ Μαυρογένους στην γωνία του στρατοπέδου Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου