Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ




Πυκνά σύννεφα κάλυψαν την πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 18 Ιουνίου 2019.     

"Belita": Το πολυτελές γιοτ του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα στο Ναύπλιο

"Belita": Το πολυτελές γιοτ του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα στο Ναύπλιο
Στην ιδιοκτησία του μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή, Γιάννη Κούστα, βρίσκεται η φημισμένη θαλαμηγός ονόματι “Belita” που βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στο Ναύπλιο.

Ο "γητευτής των φιδιών" στο Ναύπλιο ξαναχτύπησε - Διέσωσε και απελευθέρωσε βόα!!!

Ο γητευτής των φιδιών στο Ναύπλιο ξαναχτύπησε - Διέσωσε και απελευθέρωσε βόα!!! (βίντεο)
Έναν Ελληνικό βόα 50 περίπου εκατοστά, εντόπισε ο αγρότης Άρης Τσιρίκος στα Λευκάκια Ναυπλίου την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019.

Βγαίνει το «θρήσκευμα» και από τα σχολικά απολυτήρια



Απολυτήριοι τίτλοι για πρώτη φορά χωρίς αναγραφή θρησκεύματος και με αναφορά όχι μόνο του επωνύμου του πατέρα αλλά και της μητέρας δίνονται εφέτος στους απόφοιτους μαθητές, με απόφαση του υπουργού Παιδείας στην εκπνοή του σχολικού έτους. Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά κινήσεων της κυβέρνησης για επιβολή του ουδετερόθρησκου σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής, κι έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από επιβολή από 1η Ιουλίου, του νέου Ποινικού Κώδικα που καταργεί την καθύβριση των Θείων και των περιύβριση νεκρών.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους προς όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια καλεί τους Διευθυντές τους, πριν εκδώσουν τους τίτλους σπουδών, να καταχωρήσουν στο πληροφοριακό σύστημα myschool το επώνυμο μητέρας και όχι το γένος, όπως ίσχυε πριν την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΜΠΙΑ


Πολύχρωμη κάμπια σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 18 Ιουνίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΤΗΝΟ ΚΑΡΓΙΑ




Πτηνό το είδος κάργια σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 18 Ιουνίου 2019. Η Κάργια ή αλλιώς καλιακούδα είναι πτηνό της οικογενείας των Κορακιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Corvus monedula και περιλαμβάνει 4 υποείδη.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ SEABOURN ODYSSEY




Αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο Seabourn  Odyssey με σημαία Μπαχάμες, Τρίτη 18 Ιουνίου 2019. Η Ναυπήγηση του πλοίου έγινε το 2009 το μήκος του είναι 198 μέτρα και πλάτος 25,60μέτρα και μεταφέρει 600 άτομα. Το πλοίο αναμένεται να αποχωρήσει από το Ναύπλιο αργά το απόγευμα

Χορευτική εκδήλωση στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα)




Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18  Ιουνίου 2019 μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία της Αγίας Τριάδας-Ναυπλίας (Μέρμπακα) ολοκληρώνοντας της εορταστικές εκδηλώσεις.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ- Η «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ»




Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο  στην πόλη του Ναυπλίου, τη πρώτη  πανσέληνο του Καλοκαιριού , Δευτέρα  17 Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή παράδοση ονομάζεται Πανσέληνος των Ρόδων ή Πανσέληνος της Φράουλας, γιατί συμπίπτει με την εποχή της συγκομιδή της.

Πολιτιστική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στην λήξη των εορτασμών του Αγίου Πνεύματος στο Ναύπλιο




Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί του Αγίου Πνεύματος στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου.Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2019 τελέσθηκε μεθεόρτιος εσπερινός και εν συνεχεία παράκληση στην Αγία Τριάδα. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ναού χορευτική εκδήλωση από το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού του Χρήστου Λεβέντη καθώς και ζωντανή μουσική από τοπικό συγκρότημα. Την πολιτιστική εκδήλωση προλόγισε ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ενώ παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλαθάς από την Μητρόπολη Ιλίου, Ιερείς, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρούτουλας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου και πάρα πολύς κόσμος.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ.ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ




Καλοκαιρινά στιγμιότυπα  από το Ναύπλιο, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΗ Σ΄΄ΦΡΑΟΥΛΑΣ΄΄




Το φεγγάρι πάνω από τον Αργολικό ουρανό ,Κυριακή 16 Ιουνίου 2019. Πρόκειται για την καλοκαιρινή πανσέληνο της ΄΄Φράουλας΄΄ .

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ




Ο ήλιος δύει μέσα από τα σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 16 Ιουνίου 2019.

Αρχιερατική θεία λειτουργία επί της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα) Ναυπλίου


Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει ο ενοριακός ναός της Αγίας Τριάδος Μέρμπακα την εορτή του Αγίου Πνεύματος . Την παραμονή της εορτής Κυριακή, 16 Ιουνίου εψάλει Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, Ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Μιχαλόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου