Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδας



Μέγας πανηγυρικός εσπερινός τελέσθηκε το Σάββατο  24 Μαρτίου 2018 στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Φιχτίων , ιερουργούντος του στρατιωτικού  Ιερέα του Αρχηγείου Στόλου -Ναυστάθμου Σαλαμίνας αρχιμανδρίτη π.Αλεξίου  Ιστρατόγλου Ανχη(ΣΙ), ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, του Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρου Αθανασόπουλου καθώς κι άλλων Ιερέων από την Μητρόπολη Αργολίδος,

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε στο Ναύπλιο η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, για να τιμήσουν την Παναγία , εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «Ευαγγελιστρίας». Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας . Την  Παρασκευή  23 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Αργολίδος τέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Την παραμονή της εορτής  Σάββατο 24 Μαρτίου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός  μετά θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Ευστρατίου από την Αθήνα.

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Αργολικό Ναυπλίου





Επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ομώνυμος Ιερός Ναός (Κοιμητήριο) στην περιοχή  Αργολικό του Δήμου Ναυπλίου . Την παραμονή της εορτής τελέστηκε εορταστικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος Ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μητροσύλη. Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ-ΒΡΑΧΟΚΙΡΚΙΝΕΖΟ

Ένα γεράκι το είδος βραχοκιρκίνεζο πετά σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΕΣ



Αγριόπαπιες πετούν κατά την Ανατολή του ηλίου πάνω από τον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ




Περιπολία του  πλωτού σκάφους  του Λιμεναρχείου Ναυπλίου στο κόλπο της Καραθώνας, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου