Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της Νέας Κίου βρήκαν μία θαλάσσια χελώνα θανάσιμα τραυματισμένη στην παραλία της Νέας Κίου, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018. Η θαλάσσια χελώνα το είδος καρέτα είχε  μήκος ένα μέτρο και έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα της.  Η Καρέτα καρέττα έχει πάρει το αγγλικό της όνομα (Loggerhead) από το σχετικά μεγάλο κεφάλι της, το οποίο υποστηρίζει τα δυνατά σαγόνια της και της δίνει τη δυνατότητα να τρέφεται με ζώα ή φυτά που έχουν σκληρό κέλυφος, όπως μεγάλα σε μέγεθος θαλάσσια γαστερόποδα μαλάκια (ή αλλιώς σαλιγκάρια) και κοχύλια. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ




Με μία τεράστια Ελληνική σημαία κάλυψε το σπίτι του ένας κάτοικος της Νέας Κίου στην Αργολίδα, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018. Η εν λόγω σημαία έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 140 τετραγωνικά μέτρα μέγεθος. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821





Εν όψη της εορτής της 25 Μαρτίου 1821 μαθητές από τα σχολεία της πόλης του Ναυπλίου κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα του Καποδίστρια υπό δυνατή βροχή και αέρα , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

ΓΕΡΑΚΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ





Μία γερακίνα το είδος Buteo- Buteo ,σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου ,Παρασκευή 23 Μαρτίου  2018.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βραχοκιρκίνεζα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου ,Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ




Πεταλούδα κάθετε σε λουλούδι σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου , Παρασκευή 23 Μαρτίου  2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΡΑΚΑΞΑ



Μία καρακάξα πετά μπροστά από τρούλο εκκλησίας στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ




Σκόνη από την Αφρική έχει καλύψει την πόλη του Ναυπλίου , Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018. Εντονη  ήταν η μεταφορά  της σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στα νότια τμήματα της χώρας. Κατά διαστήματα η σκόνη κάλυψε ακόμα και τον ήλιο.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ». ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ




            
             Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση
              Με αφορμή την ημέρα αυτή και πιστεύοντας ότι οι έφηβοι, ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι  αυτοί που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά διαμορφώνοντας μια οικολογική συνείδηση από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Δήμο  Άργους –Μυκηνών, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Άργους-Μυκηνών Παναγιώτη Σκούφη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Νέας Κίου  Νικόλαο Μουτάφη και τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, ενημέρωσε  τους  μαθητές και τις μαθήτριες  του  Γυμνασίου Νέας Κίου σχετικά με τα δάση,  το αστικό και περιαστικό πράσινο.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΝ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ , αμέσως μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου

θα πραγματοποιηθεί ομιλία, από τον Πανοσιογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κεχαριτωμένης Τροιζίνας

Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας




Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργανώνουν μουσική εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25η Μαρτίου 2018 και ώρα 7:30μ.μ. στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ






ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΟΥΤΑΒΙ

Ένα κουτάβι κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΑ




Κεραμιδόγατα απολαμβάνει έναν υπνάκο σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018.

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Πετροχελίδονα πετούν πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018. Ο ερχομός των χελιδονιών ή Σταχτάρες σημαίνει  και επισήμως ότι ήρθε η Άνοιξη. Τα πετροχελίδονα  είναι καλοκαιρινός επισκέπτης στην Ελλάδα και τα συναντάμε από το Μάρτιο ως τον Αύγουστο. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου οι περισσότερες Σταχτάρες έχουν φτάσει στην κεντρική Αφρική. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ


Το 1992, χρονιά κατά την οποία διοργανώθηκε η σπουδαία Συνδιάσκεψη του OHE για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και κατά την οποία υιοθετήθηκαν σημαντικές διεθνείς συνθήκες, όπως η Συνθήκη - Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και η Σύμβαση για την Προστασία της Βιοποικιλότητα, αλλά και διάσημων πλέον πολιτικών κειμένων, όπως η Ατζέντα 21, ορίστηκε και η 22η Μαρτίου να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ώστε να αποτελεί μια συνεχή υπενθύμιση στην ανθρωπότητα για τις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σπουδαιότερος παράγοντας για τη ζωή μας, αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξη, οι υδατικοί πόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου