Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν της 11 το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουνίου στην διασταυρωση των οδών Ασκληπιού και Μαντώ Μαυρογένους στην γωνία του στρατοπέδου Ναυπλίου ΚΕΜΧ.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός  μετά αρτοκλασίας  στο Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην  συνοικία Ψαρομαχαλά Ναυπλίου. Τον εσπερινό τέλεσε ο  Ιερέας του ενοριακού ναού Παναγίας Ναυπλίου ,π. Διονύσιος Ταμπάκης . Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑΣ.


Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Ναυπλίου με αρκετά οχήματα όπου κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα,  καθώς και των κατοίκων της περιοχής περιορίζοντας την πυρκαγιά και την κατέσβησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΙ O ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ


 Ως ένα πρώτο θετικό βήμα  είναι η χθεσινή ομόφωνη απόφαση  έγκρισης  της  στατικής  μελέτης για την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  του Υπουργείου Πολιτισμού, αφού πρόκειται για έναν σημαντικό Ιερό Ναό, αλλά και μνημείο, όχι μόνο για το Ναύπλιο και την Αργολίδα, αλλά όπως τονίσθηκε από τα μέλη του Κ.Α.Σ., για ολόκληρη την Ελλάδα, και θα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου