Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΔΑ -ΔΙΑΡΗΞΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ ΝΑΥΛΙΟΥ


Άγνωστοι  δράστες διέρρηξαν την εκκλησία  της Αγίας Παρασκευής  στην περιοχή Πυργιώτικα Ναυπλίου , Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.  Οι δράστες  άνοιξαν το πλαϊνό παράθυρο του ναού κόβοντας τα σίδερα που είχε το παράθυρο και μπήκαν στο ναό. 

 Άνοιξαν το παγκάρι του ναού και αφαίρεσαν ότι χρήματα είχε μέσα.  Ο ιερέας του Ιερού ναού  π. Κωνσταντίνος  Ξανθόπουλος  ευχαριστεί το θεό που οι δράστες δεν πήραν τα ιερά σκεύη της θείας λειτουργίας. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από τον επίτροπο και το νεωκόρο της εκκλησίας  που πήγαν να ανοίξουν το ναό για να το καθαρίσουν.  Στο παρελθόν και πάλι άγνωστοι δράστες άνοιξαν το ναό και αφαίρεσαν λεφτά από  το παγκάρι. Μάλιστα μία χρονιά δράστες είχαν ανοίξει και τάφους για να πάρουν χρυσαφικά από τους νεκρούς .


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ


Ο αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος από τα Λευκάκια Ναυπλίου, κουρεύει τα πρόβατα του με τον παραδοσιακό τρόπο, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.H κουρά των προβάτων και η παραγωγή μαλλιού για την υφαντική έπαιζε σπουδαίο ρόλο. Παλαιότερα οι κτηνοτρόφοι περίμεναν με λαχτάρα το καλοκαίρι για να κουρέψουν τα πρόβατα και να εξασφαλίσουν το πολύτιμο μαλλί, με το οποίο έφτιαχναν τα ενδύματα και τα σκεπάσματα της οικογένειας, καθώς και τα προικιά των κοριτσιών τους. 

 Καθώς η κουρά είναι μια δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί πολλά χέρια και καλή τεχνική, ο κάθε κτηνοτρόφος προσκαλεί φίλους και συγγενείς να τον βοηθήσουν, με αντάλλαγμα ένα πλούσιο φαγοπότι. Παλαιότερα, όσοι χωρικοί δεν είχαν δικά τους πρόβατα παρακαλούσαν να τους καλούν σε κουρές, όχι μόνο για να συμμετέχουν στο φαγοπότι, αλλά και για να πάρουν ως δώρο ένα «μποκάρι», δηλαδή το μαλλί ενός προβάτου.
 Έστω κι έτσι όμως, το κούρεμα εξυπηρετεί τον κύριο σκοπό του, που είναι το ξαλάφρωμα των προβάτων, για να μην υποφέρουν από την καλοκαιρινή ζέστη, καθώς και να διατηρούνται καθαρά χωρίς κόπρανα και εστίες μικροβίων επάνω τους.




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ 800 ΕΥΡΩ


Υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων στην καθαριότητα , ο Γεραμάνης Δημήτριος, βρήκε στην περιοχή της Αγίας Τριάδος -Μέρμπακα , την ώρα που καθάριζε τον υπαίθριο χώρο στην πλατεία του χωριού σκορπισμένα 800 ευρώ.

 Ο υπάλληλος αμέσως ενημέρωσε τον  προϊστάμενο του ,αντιδήμαρχο Ναυπλιέων Σταύρο  Γαβρήλο και μαζί πήγαν και παρέδωσαν τα χρήματα  στην Αστυνομική διεύθυνση Ναυπλίου. Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο υπάλληλος και στο παρελθόν έχει βρει άλλες δύο φορές χρήματα μέσα σε πορτοφόλι και τα παρέδωσε και πάλι στη Αστυνομία. Τα χρήματα ανήκαν σε μία ηλικιωμένη κυρία κάτοικο του χωριού και αφορούσαν τη σύνταξη της που είχε πάρει. Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μόλις έμαθε για το περιστατικό συνεχάρη τον υπάλληλο  και δήλωσε πως θα τιμηθεί για την τιμιότητα του. 


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ναυπλίου και πολίτες της πόλης συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση του, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΠΙΕΣ




Δύο μικρές πάπιες κάνουν το μπάνιο τους στο πάρκο της πόλης του Ναυπλίου, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Σέρφερ στην παραλία της καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.Η άνοδος της θερμοκρασίας οδήγησε πολλούς στην παραλία. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΥΓΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΟΥΤΑΒΙ




Ένα μικρό κουτάβι περπατά μόνο του σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017. Το μικρό σκυλάκι εγκατέλειψαν άγνωστοι στην παραλία της Καραθώνας. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ




Η καστρονησίδα Μπούρτζι φωτισμένη κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 31 Μαΐου 2017. 

STUDIO B&G 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΚΟΤΣΥΦΑΣ




Ένας αρσενικός κότσυφας κάθεται σε δένδρο σε τοποθεσία στο Τολό Ναυπλίου, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ


Γεράκι πετά κατά τη δύση του ηλίου στην πόλη του Ναυπλίου,Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Ενημερωτική εκδήλωση από την "Πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία τώρα του τραίνου στην Αργολίδα" πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 με τίτλο "Το Τραίνο ειναι δικαίωμα, ανάγκη και πολιτισμός" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου