Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η πρεμιέρα της «Λήθης» στο «Φουγάρο» (φωτογραφίες)

DSC 6490
Μια διαφορετική θεατρική παράσταση, από αυτές που σπάνια βλέπουμε στην επαρχία, ετοίμασε και παρουσιάζει το τριήμερο στο «Φουγάρο» το «Θέατρο της Εμπειρίας»,
μια ομάδα που δημιουργήθηκε στο Ναύπλιο και αποτελείται κυρίως από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.
Ο Νίκος Φυτάς, παλιός φοιτητής της σχολής του Ναυπλίου, σκηνοθέτησε αλλά και έγραψε τα κείμενα της σπονδυλωτής αυτής παράστασης που περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα κορυφαίων ξένων και Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Σοφοκλής, ο Steinbeck, ο Blisset. Κομμάτια από θεατρικά, λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα, ιστορικά ντοκουμέντα, αποσπάσματα από σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη παράσταση που συνδυάζει το λόγο με την κίνηση. Η μουσική και ο χορός είναι βασικά χαρακτηριστικά της... Οι 17 ερμηνευτές, για 100 λεπτά μετατρέπουν τη σκηνή (και όχι μόνο) σε γήπεδο, πλατεία για πολιτικές ομιλίες, κρεβατοκάμαρα, σκυλάδικο, νεκροταφείο... Η παράσταση επιχειρεί ένα σχόλιο πάνω στην κοινωνία, την πολιτική, τη θρησκεία, τους θεσμούς, τον έρωτα, τη ζωή και το θάνατο.
Την Παρασκευή έγινε η πρεμιέρα της «Λήθης» και θα ακολουθήσουν ακόμα δύο παραστάσεις σήμερα Σάββατο (20/9) και την Κυριαακή, στις 9.30 μμ. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 8 € Μειωμένο / Φοιτητικό 4 €, οι άνεργοι δωρεάν.
Γ. Νικολόπουλος
Οι συντελεστές της παράστασης:
Ιδέα-Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νίκος Φυτάς
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Κοστούμια: Παναγιώτης Ανδριανός
Μουσική: Γιώργος Κορδαλής, Νίκος Χρόνης
Κίνηση: Γεωργία Μήκου
Φωτισμοί: Στράτος Κουρλής
Δημιουργικό: Sugahtank Γιάννης Ρουμπάνης
Promo clip: Παντελής Φραντζής
Φωτογραφίες: Angelo Lakouras-Hess
Προβολή-Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Παίζουν: Νάλια Ζήκου, Αρρήτη Κεχαγιά, Κωνσταντίνος Αμαραντίδης, Μανώλης Μαμαλάκης, Αμαλία Πασχαλίδη, Νίκη Κύρκα, Τζένη Πετρίδη, Κωστας Κόκλας, Νατάσσα Μούγιου, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Χριστίνα Αθανασοπούλου, Ιφιγένεια Κυράνου, Ανδρέας Γαρουνιάτης, Γεωργία Μήκου, Φαίδρα Γκούβερη, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Άννα Μαρία Μούντριχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου