Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

14 Σεπτεμβρίου 1944 - Φεύγουν απο το Άργος οι Γερμανοί - 19 Σεπτέμβρη οι αντάρτες εισέρχονται πανηγυρικά στην πόλη



















 Στα τέλη Αυγούστου του ΄44 ήταν πια κοινό μυστικό πως οι Γερμανοί ετοιμάζονταν να φύγουν απο το Άργος. Η αναχώρηση τους ήταν πλέον θέμα χρόνου. Αυτό όμως δεν τους έκανε λιγότερο επι­κίνδυνους. Και οι κάθε είδους προφυλάξεις ήσαν αναγκαίες. Οι αντάρτες ήσαν έτοιμοι να μπουν στην πόλη. Από την άλ­λη πλευρά και τα ΤΑ είχαν αξιόλογη δύναμη. Η Πολιτοφυλακή δεν είχε αναλάβει επιθετικές ως τότε επιχειρήσεις. Είχε περιορισθεί σε ενέργειες αυτοπροστασίας. Η δύναμη τέλος της Χωροφυλακής ήταν αμελητέα.

2η συνάντηση των Ανοικτών Ομάδων Επιμόρφωσης της Πύλης Πολιτισμού





















Την Κυριακή 14/09/2014 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση των Ανοικτών Ομάδων Επιμόρφωσης της Πύλης Πολιτισμού. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, ο σύλλογος σε συνεργασία με την Κα Βαβούλη Αλίκη, ψυχολόγο - οικογενειακή σύμβουλο, θα δημιουργήσει δεύτερο τμήμα για να καλύψει τις ανάγκες. 

Οι Πλειάδες και Οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου "Συναντάνε τις παραδόσεις»


Οι Πλειάδες και οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου σας προσκαλούν με χαρά στην παράσταση «Συναντάμε τις παραδόσεις», μία βραδιά με πολυφωνικό τραγούδι και παραμύθια, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 19:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου: Δωρεάν εξετάσεις προστάτη (PSA) στο Ναύπλιο






















  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου ενημερώνει τους πολίτες ότι το Iatrica (Πανελλήνιο Δίκτυο Διαγνωστικών Ιατρείων Πιστοποιημένης Φροντίδας), σε συνεργασία με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία διοργανώνει Εβδομάδα Δωρεάν Ελέγχου PSA (Ολικό Προστατευτικό Αντιγόνο) από τις 22 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Ορισμός προέδρων Νομικών προσώπων του Δήμου Ναυπλιέων

 Ολοκληρώθηκε χτες ο ορισμός των προέδρων και των μελών των Νομικών προσώπων του Δήμου Ναυπλιέων.

Αναλυτικά:

Μετά τις υπογραφές για κοινή χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται πιο κοντά στην επόμενη μέρα του




















 Το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης δόθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 μετά την υπογραφή από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη της κοινής απόφασης για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης, ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Ένας χρόνος από την δολοφονια του Παύλου Φύσσα














  Ένας χρόνος κλείνει από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από οργανωμένη ομάδα νεοναζί της χρυσής αυγής στο Κερατσίνι. Ο θάνατος του Παύλου δεν ήταν ούτε «ατύχημα» ούτε αποτέλεσμα της «σύγκρουσης των άκρων» όπως επιχειρούν να εμφανίσουν την δολοφονία του τα κυρίαρχα κυβερνητικά ΜΜΕ. Ήταν η θυσία ενός αγωνιζόμενου νέου που επέλεξε να σταθεί όρθιος και με αξιοπρέπεια απέναντι στον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν στην κοινωνία οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες της χ.α.

 

Τίρυνθα: Mνημείο παγκόσμιας εμβέλειας




















 Σε μικρή απόσταση από την πόλη του Ναυπλίου, στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής από την πανέμορφη πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας προς το Άργος, βρίσκεται ένας φημισμένος αρχαιολογικός χώρος, η ακρόπολη της Τίρυνθας, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο τωνΜνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου