Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ενοικιάζεται το νοσοκομείο Ναυπλίου;

 O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας -κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων- ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ενοικίαση τμημάτων του ΕΣΥ, κυρίως στην Περιφέρεια. Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΣΥ αναφέρθηκε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Ο κ. Λιαρόπουλος δηλώνει 100% υπέρ της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΕΣΥ, που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και των Συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο καθηγητής ο οποίος είχε αναλάβει και τη μελέτη για τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ, υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν σήμερα νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας που υπολειτουργούν και θεωρητικά θα μπορούσαν να είναι υποψήφιες προς ενοικίαση». Διευκρινίζει ωστόσο ότι μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα προκειμένου να μη σκοντάψει σε μια σειρά νομικών θεμάτων, όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση των κληροδοτημάτων.

Η μελέτη για τις συγχωνεύσεις, σύμφωνα με τον κ. Λιαρόπουλο, θα μπορούσε να αποτελέσει την «πυξίδα» για τις σχετικές αποφάσεις.

Στα προγραμματισμένα για… αξιοποίηση, φαίνεται πως είναι και το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Το νοσοκομείο Ναυπλίου, σημειώνει ο κ. Λιαρόπουλος, είναι μικρό και ουσιαστικά υπολειτουργεί αφού ο πληθυσμός της περιοχής καλύπτεται από το νοσοκομείο του Άργους. Στις πιθανές αιτιάσεις περί απόστασης, ο καθηγητής αναφέρει την περίπτωση του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, «το οποίο οι Αθηναίοι για να προσεγγίσουν διανύουν μία απόσταση ακόμη και 20 χιλιομέτρων».
 argolikeseidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου